Chelseasta kesällä hankittu David Luiz teki sunnuntain Bournemouth-voitossa ensimmäisen maalinsa Arsenalin paidassa, pitäen myös ensimmäisen nollapelinsä Tykkimiesten alakerrassa.

Arsenalin manageri Unai Emery kehui Luizin otteita ottelun jälkeen, kun brassitopparin puskumaali jäi pelin ainoaksi osumaksi.

– Hän on hyvin positiivinen persoona, Emery kertoi lehdistölle.

– Hän puhuu jatkuvasti positiivisia asioita ja auttaa nuoria pelaajiamme. Hän liittyi seuraan melko myöhään, mutta sekä hänen omistautuneisuutensa että käyttäytymisensä on hyvin korkealla tasolla. Kaikki ovat häneen tyytyväisiä.

Emery otti puheeksi myös Arsenalin sairastuvalta palaavat puolustajat; Kieran Tierneyn, Rob Holdingin ja Hector Bellerínin. Kaikki kolme ovat olleet alkukauden sivussa loukkaantumisten takia, mutta esiintyneet jo Carabao Cupin sekä Eurooppa-liigan puolella.

Emeryn mukaan kolmikko tullaan näkemään Valioliiga-kentillä maajoukkuetauon jälkeen.

– Kieran ja Rob ovat lähempänä pelikentille paluuta. Minusta Rob Holding voi jo pelata 90 minuuttia hyvällä suorituksella. Nyt työskentelemme David Luizin ja Sokratis [Papastathópoulosin] kanssa, mutta olen hyvin tyytyväinen kaikkien tilanteeseen. Hän tulee saamaan tilaisuuden monessa ottelussa, Emery sanoi.

– Kieran Tierney on lähellä. Hän pelasi jo torstaina ja tänään [sunnuntaina] hän oli penkillä sitä varten, että tarvitsisimme häntä. Hector Bellerín tarvitsee hieman lisää aikaa, enemmän peliminuutteja ja harjoituksia.

– Tämä maajoukkuetauko tulee olemaan hyvin tärkeä. Uskon että hän on sen jälkeen lähempänä avauksen paikkaa myös Valioliigassa.

Arsenal kohtaa seuraavaksi Sheffield Unitedin vieraissa.