Manchester City hävisi sunnuntaina kolmannen vieraspelinsä peräkkäin. Manageri Pep Guardiolan maineikkalle uralle vastaavaa ei ole osunut koskaan aiemmin.

Edelliset vierastappiot tulivat Chelsealle (25. kesäkuuta, 2-1) ja Manchester Unitedille ennen koronataukoa (8. maaliskuuta, 2-0).

Vain kolmea päivää ennen hävitötään Southamptonille, City ryöpytti kaudella ylivoimaiseen tapaan esiintynyttä Liverpoolia kotonaan peräti 4-0. Mestareiden keskittyminen ei tuossa pelissä varmasti ollut oikealla tasolla, kun taas kakkospaikan joukkueella oli näytön paikka. Marginaalien pienuudesta nämä tulokset joka tapauksessa kertovat.

Guardiola puhui Southampton-ottelun jälkeen tappioista, jollaisiin mestaruutta havittelevalla ei ole varaa. City on hävinnyt kaudella 2019-2020 nyt yhdeksän valioliigaottelua. Liverpool on omassa kastissaan, kärsittyään vain kaksi tappiota.

Perspektiiviä menestysjahtiin luo esimerkiksi se, että Valioliigan sijoilla 6. ja 7. tällä hetkellä olevat Wolves (7 tappiota), sekä katastrofiksi luonnehdittua kautta pelaava Arsenal (8 tappiota) ovat hävinneet vähemmän otteluita kuin City.

Liverpoolin ja Man Cityn maalierot näyttävät tällä hetkellä tasalukemia (+47), mutta piste-ero on hurja 23.