Belgian maajoukkueen ja Manchester Cityn kapteenina pitkään toiminut Vincent Kompany on tunnettu ja korkealle arvostettu johtaja. Kompanyn johtajan ominaisuudet ovat ilmeisesti tulleet verenperintönä, sillä myös hänen isällään on tunnustettuja johtajan aineksia. Pierre Kompany valittiin nimittäin sunnuntaina belgialaisen Ganshoren kunnan pormestariksi.

Pierre Kompanyn valinta on sikäli historiallinen, että hänestä tuli Belgian historiassa ensimmäinen tummaihoinen pormestari. Ganshoren sijaitsee Belgian pääkaupunki Brysselin esikaupunkialueella.

Pierre Kompany muutti Belgiaan vuonna 1975 pakolaisena Zairesta, eli nykyisestä Kongon Demokraattisesta Tasavallasta. Hän lähti mukaan politiikkaan vuonna 2006 ja nousi Brysselin alueparlamenttiin neljä vuotta sitten.

– Historiaa! Olemme niin ylpeitä sinusta, isä. Hän tuli Belgiaan Kongon Demokraattisesta Tasavallasta pakolaisena vuonna 1975. Nyt hän sai paikallisen yhteisön luottamuksen, kun hänet valittiin ensimmäiseksi vaaleilla valituksi tummaihoiseksi pormestariksi Belgian historiassa. Aivan liian myöhään, mutta tämä on edistystä. Valtavat onnittelut, Vincent Kompany kirjoittaa Instagramissa, onnitellen isäänsä yhdessä belgialaisessa Roeselaressa pelaavan Francois-veljensä kanssa.