Valioliigan viiden ottelun kuntopuntarin toiseksi parhaat joukkueet löytyvät sarjataulukon sijoilta 12 ja 17. Liverpool kulkee voitosta voittoon, mutta liigan 12. sijalla olevat Southampton ja juuri viivan päällä olevan Watford ovat voittaneet viidestä viime pelistään neljä ja pelanneet yhden tasan.

Watford on tehnyt nousunsa managerivaihdoksen jälkeen. Nigel Pearson kärsi ensimmäisessä ottelussaan ”Hornetsin” peräsimessä tappion Liverpoolille, mutta joukkue on sen jälkeen tappioton. Watford oli liigajumbona, kun Pearson otti ohjat.

– Sanoin heti, kun asiasta puhuttiin, että tämä on fantastista. He eivät olisi voineet saada parempaa manageria. Se, mitä hän tekee aina, on se, että hän organisoi joukkueen kuntoon ja luo heihin uskoa. He tarvitsivat jonkun, joka laittaa kurin kuntoon. Kuri ei tarkoita sitä, että ei hyökättäisi tai pelattaisi hyvää jalkapalloa. Kaikkein kurinalaisin joukkuehan maailmassa on tällä hetkellä Liverpool.

– He eivät ota riskejä, vaan pistävät palloa liikkeelle ja kärjessä kolme kaveria raataa täysillä. He pelaavat vahvuuksillaan, ja nyt Pearson on saanut aikaan saman Watfordissa, sanoo Pearsonin henkilökohtaisesti tunteva Viasatin jalkapalloasiantuntija Keith Armstrong Valioliiga.comille.

– En tiedä, onko armeijamainen oikea sana kuvailemaan häntä, mutta hän tekee asiat organisoidusti ja kurinalaisesti, kuvailee ”Keke” Pearsonia.

Pearson tuli tunnetuksi häntäpäässä selviytyvänä valmentajana sen jälkeen, kun hän piti pitkään Valioliigan pohjilla olleen Leicesterin ”ylhäällä” keväällä 2015.

Watford pelaa tulevana viikonloppuna kotonaan Tottenhamia vastaan.

– Tästä tulee tiukka peli. Pelit Watfordin vieraana ovat kaikille pahoja. Stadion on pieni, fanit ovat omien takana 110-prosenttisesti hyvien pelien ansiosta. Tästä ei tule helppoa peliä Spursille, Armstrong ennakoi.

Harry Kane on sivussa edelleen, mahdollisesti jopa yli ensi kesän EM-kisojen. Myös manageri José Mourinhon toiminta siirtoikkunan aikana voi sekoittaa Tottenhamia.

– Spurs on myllerryksessä Cristian Eriksenin takia. Odotetaan, että hän lähtee koska tahansa. On puheita siitä, että Mourinho yrittää saada Max Aaronsin Norwichista, mikä ei ole hyvä uutinen Serge Aurierille ja muille, jotka pelaavat tuolla paikalla. He saavat kuvan, että manageri ei luota heihin, kun lukevat juttuja. Mourinho on median mukaan ollut yhteydessä Aaronsista Norwichiin päivittäin.

– Harry on poissa. En ole mikään suuri Hugo Llorisin fani, olen kritisoinut häntä, mutta hänen korvaajansa (Paulo Gazzaniga) on tehnyt pahoja virheitä. Asiat eivät ole kunnossa Tottenhamin kannalta, varoittaa Armstrong.

Watford-Tottenham nähdään lauantaina 18.1. kello 14 Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa alkavan valioliigastudion ensimmäisenä otteluna.