Valioliigan kuukauden pelaaja ja valmentaja on nyt valittu. Kuukauden parhaan managerin palkinnon pokasi itselleen Swansean Garry Monk. 35-vuotias britti luotsasi walesilaisseuran voittoon elokuun jokaisessa kolmessa ottelussa. Swansean kuukauden huippuhetki oli Manchester Unitedin kaataminen vieraissa 1-2-lukemin.

– Kaikki tämä on pelaajien ansiota. Olemme tehneet seuran henkilökunnan kanssa kovasti töitä, mutta omistan tämän palkinnon pelaajilleni, Monk kommentoi Swansean verkkosivuilla.

Elokuun pelaajaksi valittiin puolestaan Chelsean Diego Costa. Espanjalaishyökkääjä iski neljä maalia Chelsean kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

Lähde: Valioliigan verkkosivut

Toimittajan sana

Chelsea ja Swansea voittivat molemmat kuukauden kaikki ottelunsa, joten elokuun valmentajan palkinnon olisi voinut myös José Mourinholle. Valinnassa Monkin etu oli kuitenkin se, että Swans napsi pisteitä huomattavasti Bluesia heikommalla ja ohuemmalla materiaalilla. Parempaa alkua walesilaiset eivät olisi voineet saada ja kunnia siitä kuuluu Monkille.

Costa on aloittanut Valoliigassa ryminällä. Neljä maalia kolmeen ensimmäiseen otteluun on hurja määrä, ja saman tahdin jatkuessa ainakin 20 osuman rajapyykki tulee kauden aikana täyteen. Seuraavat kuukaudet näyttävät, pysäyttääkö Costaa mikään.