Liverpool palaa Mestarien liigaan viiden vuoden tauon jälkeen. Avausottelussa Redsien vieraaksi Anfieldille saapuu suurelle yleisölle varsin tuntematon Ludogorets Razgrad. Onko bulgarialaisseuralla mitään mahdollisuuksia pisteille?

Poissaolot

Liverpool

Joe Allen (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Emre Can (loukkaantuminen)
Daniel Sturridge (loukkaantuminen)
Martin Skrtel (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Glen Johnson (loukkaantuminen)
John Flanagan (loukkaantuminen)

Ludogorets

Ivan Cvorovic (loukkaantuminen)
Vladislav Stoyanov (pelikiellossa)
Tero Mäntylä (edustuskelvoton)

Edelliset ottelut

Liverpool

Liverpool-Aston Villa 0-1 (Valioliiga)
Tottenham-Liverpool 0-3 (Valioliiga)
Manchester City- Liverpool 3-1 (Valioliiga)

Ludogorets

Botev Plovdiv-Ludogorets 1-2 (Bulgarian pääsarja)
Ludogorets-Beroe Stara Zagora 1-1 (Bulgarian pääsarja)
Lokomotiv Sofia-Ludogorets 2-2 (Bulgarian pääsarja)

Edellinen keskinäinen ottelu

Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin.

Arvio

Liverpoolin lähtökohdat ensimmäiseen Mestarien liiga -otteluun viiteen vuoteen voisivat olla paremmat. Joukkue on hävinnyt kaksi neljästä ensimmäisestä Valioliiga-ottelustaan, joista viimeisimmässä Aston Villa nollasi Reds-ryhmän Anfieldillä.

Tahmean alun lisäksi Poolia ovat vaivanneet loukkaantumiset, joista merkittävimpänä voi mainita Daniel Sturridgen. Reds kaipasi jo edellisessä ottelussaan Sturridgen maaleja, eikä kesän hankinta Mario Balotelli ole vielä toistaiseksi väläytellyt. Myös Glen Johnsonin loukkaantumista voidaan pitää pahana poissaolona, mutta oikean laitapuolustajan paikalle on löytynyt pätevä korvaaja Atlético Madridista lainasopimuksella saapuneen Javier Manquillon tulon myötä.

Alkuun Liverpoolin pahimmat ongelmat ovat näkyneen alakerrassa. Tottenhamin nollaamisesta huolimatta, joukkue on päästänyt neljään otteluun viisi maalia, mikä on tämän tason joukkueelle liian suuri määrä. Kesähankinnoista Southamptonista hankittu Dejan Lovren on ollut alkuun todella virhealtis, mikä on näkynyt pallonmenestyksinä ja merkkausvirheinä. Redsien onneksi viime kauden luottopuolustaja Martin Skrtel saattaa palata illan ottelussa joukkueen kokoonpanoon.

Liverpoolin vastustaja Ludogorets on kulkenut 2000-luvulla pitkän matkan amatöörisarjoista Bulgarian korkeimmalle tasolle. Joukkue on noussut vuosien 2005-2011 välisenä aikana neljännestä divisioonasta kotimaansa pääsarjaan. Nousunsa jälkeen Ludogorets on voittanut kolme perättäistä liigamestaruutta ja kaksi Bulgarian cupia. Iältään seura on vielä varsin nuori, sillä nykyinen Ludogorets perustettiin vuonna 2001.

Tämän kauden Mestarien liiga -visiitti on Ludogoretsille ensimmäinen koskaan. Joukkueen playoff-kierroksella sankariksi nousi keskuspuolustaja Cosmin Moti, joka joutui yllättäen rangaistuspotkukilpailuun tolppien väliin, maalivahti Vladislav Stoyanovin saatua ulosajon otettuaan toisen keltaisen korttinsa. Moti hoiti vastuunsa hienosti, torjumalla kaksi Steaua Bukarestin rangaistuspotkua ja ratkaisi joukkueelleen paikan lohkovaiheeseen.

Suomalaisten harmiksi Tero Mäntylä ei saa edustaa Ludogoretsia Mestarien liigan otteluissa. Uefan sääntöjen mukaan turnauksessa pitää olla mukana neljä seuran omaa kasvattia. Ludogoretsin kohdalla ehdot eivät täyttyneet, joten joukkue valitsi neljä Bulgariassa kasvanutta pelaajaa. Näin ollen seuran 21-miehen listasta jäi puuttumaan Mäntylän nimi.

Ludogoretsin pelaajista huomio kannattaa kiinnittää erityisesti hyökkäyspään Juninho Quixadáan ja Virgil Misidjaniin. Kaksikosta molemmat ovat onnistuneet kuluvalla kaudella kolmesti maalinteossa. Myös playoff-kierroksen sankarin romanialaispuolustaja Motin otteita kannattaa seurata.

Liverpoolin leiristä Balotellin on otettava Sturridgen rooli joukkueen ykköshyökkääjänä. Italialaispelaaja on näyttänyt tähän mennessä flegmaattiselta, ja miehen peli-ilmeessä on näkynyt selvää laiskuutta. Reds-lepuutti Aston Villlaa vastaan puolet pelistä loistovireistä Raheem Sterlingiä. Kahdesti kuluvalla kaudella maalannut laituri voikin hyvin olla illan ottelun ratkaisijoita.

Ludogorets on taitotasoltaan sen verran Liverpoolia heikompi, että joukkue vetäynee rajusti puolustuskannalle. Paljon riippuukin siitä, milloin isännät tekevät avausmaalinsa. Jos osumaa syntyy jo ottelun alussa, vieraiden peli on pelattu. Todennäköisesti Liverpoolin nopean hyökkäyksen pysäyttäyminen tulee olemaan Ludogoretsille liian vaikea tehtävä.

Liverpool nappaa pisteet lukemin 3-0.