Ryhmä Everton-kannattajia on joutunut Ranskassa Lillen huligaanien hyökkäyksen kohteeksi. Toffeesin Eurooppa-liigan ottelua katsomaan matkustaneet kannattajat yllätti kaupungin keskustan baarissa kymmeneltä paikallista aikaa 100 Lillen kannattajan hyökkäys, mikä johti useisiin loukkaantumisiin.

Silminnäkijöiden mukaan osa Evertonin seuraajista sai päävammoja. Poliisi löysi nopeasti tapahtumapaikalle, ja päätti hyökkäyksen kyynelkaasulla. Kyseisen baarin ovimies kertoi Liverpool Echolle tapahtumien kulusta.

– Lillen huligaanit saapuivat sivukadulta tietä pitkin ja he vain rynnivät sisään baariin. Joitakin Everton-kannattajia oli ulkopuolella tupakoimassa ja hei jäivät välittömästä ansaan. Huligaanit tarttuivat ulkotuoleihin hyökäten heidän kimppuunsa. Samaan aikaan muut käyttivät tuoleja ikkunoiden rikkomiseen päästäkseen sisälle.

– Näin yhden englantilaisen joutuvan kolmen Lillen huligaanin hakkaamaksi. Hänen kasvonsa vuotivat pahasti verta. Olen pahoillani tapahtuneesta.

Toimittajan sana

Lille-kannattajien hyökkäys vaikuttaisi täysin järjestetyltä. Huligaanit tiesivät, että Evertonin kannattajaryhmä oli kyseisessä baarissa, ei heitä muuten olisi tullut kerralla niin monia. Ranskalaisseuran kannattajat olisivat voineet saada aikaan pahempaakin jälkeä, mutta poliisin nopean saapumisen ansiosta niin ei onneksi käynyt.