Steven Gerrard vihjailee jättävänsä mahdollisesti Liverpoolin tämän kauden jälkeen. 34-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus Redsien kanssa päättyy tähän kauteen eikä Merseysidelaisseuran kapteeni ole solminut toistaiseksi jatkoa.

– En jää eläkkeelle tänä kesänä. Tulen pelaamaan tämän kauden jälkeen. Onko se sitten Liverpoolissa vai jossain muualla, se on seuran asia, Gerrard kommentoi The Telegraphille.

Gerrard on pelannut koko pitkän uransa ajan Liverpoolissa. Englantilaispelaaja on nähnyt monien hyvien pelimiehien lähtevän seurasta. Gerrard koki avainpelaajien lähdön myös vuosina 2002 ja 2009, milloin Reds sijoitti viime kauden tapaan toiseksi.

Luis Suárezin lähdettyä tiesin, että sama tulisi toistumaan. Päästessäsi lähelle mestaruutta on tärkeää pitää avainpelaajat seurassa. Kyse ei ole vain tulevista vahvistuksista vaan siitä, mitä meillä valmiiksi jo on. Muutos ei tapahdu hetkessä, joa avainpelaajat myydään ja tilalle hankitaan viisi tai kuusi uutta vahvistusta.

Gerrard myös kertoi mistä Reds-kapteeni itse uskoo heikon alkukauden johtuvan.

– Menetimme avainpelaajan. Tärkeä pelaaja loukkaantui. Olimme myös kokeneet kovan takaiskun jäätyämme viime kaudella toiseksi. Sen lisäksi muut joukkueet ovat kehittyneet. Chelsea on löytänyt palapelinsä puuttuvan palan ja Manchester City vahvistuu vuosittain varojensa vuoksi. Siksi emme ole sarjan kärjessä.

Toimittajan sana

Gerrard haluaa voittaa vielä urallaan Euroopan suuren sarjan mestaruuden. Englantilaisella alkaa jo olla ikää, eikä hän usko tällä hetkellä Liverpoolin saavuttavan esimerkiksi Valioliiga-mestaruutta.

Gerrard on nähnyt Redsien hyvät vuodet läheltä sekä niitä seuranneet suvantovaiheet, joten hän tietää mistä puhuu. Olisi todella vaikeaa kuvitella Liverpool ilman Gerrardia, ja Reds-ikonin lähtö saattaisi olla seuralle vaikea pala purtavaksi. Mahdollisen lähdön toteutuessa on vaikea kuitenkin kuvitella, että Stevie G jäisi Englantiin.