Liverpoolin edellinen ottelu Chelseaa vastaan oli yksi seuran viime vuosien murheellisimpia. Tuolloin Valioliiga-mestaruus karkasi pienen lipsahduksen kautta joukkueen omista käsistä. Onko Reds toipunut kevään karvaasta pettymyksestä?

Poissaolot

Liverpool

Daniel Sturridge (loukkaantuminen)
José Enrique (loukkaantuminen)
John Flanagan (loukkaantuminen)
Mamadou Sakho (loukkaantuminen)
Suso (loukkaantuminen)

Chelsea

John Obi Mikel (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Loic Rémy (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Liverpool

Real Madrid-Liverpool 1-0 (Mestarien liiga)
Newcastle-Liverpool 1-0 (Valioliiga)
Liverpool-Swansea 2-1 (Liigacup)

Chelsea

Maribor-Chelsea 1-1 (Mestarien liiga)
Chelsea-QPR 2-1 (Valioliiga)
Shrewsbury-Chelsea 1-2 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Chelsea 0-2 (27.4.2014,Valioliiga)

Arvio

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli Liverpoolille todella kohtalokas, sillä se ratkaisi käytännössä Valioliiga-mestaruuden kohtalon. Ottelussa Chelsean voittomaali syntyi Reds-kapteeni Steven Gerrardin liukastumisen seurauksena Demba Ba’n vapauduttua läpiajoon. Tällä kertaa Poolilla riittää varmasti nälkää siirtää huhtikuun katastrofi lopullisesti pois mielestään.

Liverpoolin viime pelit ovat olleet suorastaan heikkoja. Viimeisestä viidestä Valioliiga-ottelustaan Brendan Rodgersin miehistö on voittanut vain kaksi. Suurimmat ongelmat ovat näkyneet maalinteossa Redsien tehtyä näissä otteluissa vain kuusi maalia. Maaleista kaksi oli vielä QPR-puolustajien omia maaleja, joten jotain olisi tehtyä.

Suurin syy Liverpoolin tehottomuuteen on ollut Daniel Sturridgen pitkä loukkaantuminen. Viime kaudella Luis Suárezin rinnalla 20 maalia takonut kärkipelaaja ei ole pelannut elokuun jälkeen yhtäkään Valioliiga-ottelua.

Pahin epäonnistuja hyökkäyspäässä on kuitenkin ollut elokuussa Milanista saapunut Mario Balotelli. Italialialaishyökkääjä ei ole osunut ensimmäisessä kahdeksassa Valioliiga-ottelussaan kertaakaan tolppien väliin. Jotain tehottomuudesta kertoo myös herran laukaisutarkkuus, sillä hieman yli puolet Balotellin vedoista on mennyt ohi vastustajan maalin. Olisiko Rodgersin jo aika antaa Fabio Borinille näytön paikka?

Rodgers herätti Real Madridia vastaan huomiota lepuuttamalla puolia avausmiehistöllään. Takkiin tuli, mutta mahdollisuuden pelata saaneet vaihtomiehet taistelivat hienosti puolustavan Mestarien liigan voittajan vieraana. Chelseaa vastaan ykköspelaajat palaavat virkeinä kokoonpanoon.

Chelsean meno ei ole hyytynyt yhtään kauden alusta. Viimeisestä viidestä Valioliiga-ottelusta ainoa pistemenetys tuli Manchester Unitedia vastaan. Toistaiseksi kukaan ei ole aiheuttanut Bluesille tappiota.

Viikon Maribor-peli kuitenkin osoitti, että myös Chelsealle sattuu heikompia päiviä. Tuolloin maalinteko tuotti Bluesille suunnatonta tuskaa ja joukkue joutui lukuisista paikoista (21) huolimatta tyytymään 1-1-tasapeliin. José Mourinho lepuutti ottelussa osaa avainpelaajistaan, ja esimerkiksi Diego Costa ja Thibaut Courtois saivat huilata.

Liverpool voitti viimeksi Chelsean kaksi vuotta sitten. Viime kaudella Blues vei molemmat kohtaamiset yhteismaalein 4-1. Tänäänkin Mourinhon miehistö on Anfieldillä selvä suosikki.

Chelsean suurin etu Liverpooliin nähden on joukkueen tiivis puolustuspeli. Blues on päästänyt koko kauden aikana vain 10 maalia, minkä lisäksi pelikieltonsa kärsinyt César Azpilicueta palaa joukkueen vahvuuteen. Nykyisellä hyökkäyspelillään Redseillä tekee tiukkaa saada edes yksi maali Courtois’n selän taakse.

Chelsea voittaa 0-1.