Sunnuntain huippuottelussa Manchester United isännöi vahvassa vireessä olevaa Southamptonia. Saints hävisi kuukausi sitten niukasti kotonaan sunnuntai-isännilleen. Nyt uudenvuodenpäivänä Arsenalin nollannut joukkue hakee arvokasta revanssia.

Poissaolot

Manchester United

Luke Shaw (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Rafael (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Ashley Young (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Antonio Valencia (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Marouane Fellaini (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Marcos Rojo (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Tom Thorpe (loukkaantuminen)

Listaa korjattu 11.1.2015 kello 10:00, Danny Welbeckin nimi poistettu.

Southampton

Sadio Mané (loukkaantuminen)
Nathaniel Clyne (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Jake Hesketh (loukkaantuminen)
Jack Cork (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Sam Gallagher (loukkaantuminen)
Jay Rodriguez (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Manchester United

Yeovil-Manchester United 1-2 (FA Cup)
Stoke-Manchester United 1-1 (Valioliiga)
Tottenham-Manchester United 0-0 (Valioliiga)

Southampton

Southampton-Ipswich 1-1 (FA Cup)
Southampton-Arsenal 2-0 (Valioliiga)
Southampton-Chelsea 1-1 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Southampton-Manchester United 1-2 (8.12.2014)

Arvio

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli Southamptonille karvas. Eteläenglantilaiset hallitsivat tapahtumia ja pelillisesti alakynnessä olleella Unitedilla ei tahtonut yksinkertaisinkaan kuvio onnistua. Robin van Persien ulkosyrjämaali ottelun loppuhetkillä jätti kuitenkin Saintsit pisteittä.

Unitedin jouluruuhka ei sujunut aivan odotusten mukaisesti. Kolmessa ottelussa täydet pisteet tuli vain Newcastlesta ja tasapeliin Red Devils jäi sekä Tottenhamia että Stokea vastaan. Sarjataulukossa United on vielä toistaiseksi kolmantena, mutta tappio Southamptonille pudottaisi ryhmän neljänneksi.

United saa otteluun tärkeän miehen takaisin, kun Ángel di María palaa kokoonpanoon. Real Madridista kesällä hankittu keskikenttäpelaaja oli ennen loukkaantumistaan loistovireessä tehtyään 12 otteluun kolme maalia ja kolme maalisyöttöä. Argentiinalaisen avauspaikkaa ei voi kuitenkaan pitää varmana, sillä myös Juan Mata on ollut samalla tontilla hyvässä iskussa. Voi olla, että tässä tapauksessa enemmän pelituntumaa saanut Mata avaa ottelussa.

Positiivista Unitedin kannalta on, että joukkue on saanut rakoillutta puolustuspeliään viime aikoina parempaan kuntoon. Viimeiseen viiteen otteluun takaiskumaaleja on syntynyt vain kolme. Suurin kiitos tästä kuuluu kuitenkin David de Gealle. Espanjalaisvahti on pysäyttänyt lähes kolme laukausta ottelua kohden ja pitänyt nollat kahdesti. Tulikuumalta veräjänvartijalta voidaan odottaa tänäänkin hyviä otteita.

Southampton näytti joulukuun alussa vajoavan hienon alkukauden jälkeen alas hävitttyään neljä ottelua perätysten. Tappoita seurasi kuitenkin pisteputki ja kurssi onnistuttiin kääntämään oikeaan suuntaan. Viimeisestä viidestä ottelusta takana on muun muassa voitto Arsenalista ja tasapeli Stamford Bridgeltä. Pisteitä näistä peleistä on kertynyt mukaan 11.

Saintsillä hyvin on toiminut läpi kauden puolustuspeli. Eteläenglantilaiset ovat päästäneet koko kauden aikana vain 15 maalia, eli vähiten koko liigassa.

Pitävää puolustuspeliä on kompannut 34 tehtyä maalia. Kokonaisuudessaan Saintsien maaliero on sarjan kolmanneksi paras. Old Traffordille Southampton joutuu kuitenkin ilman viime pelien parasta maalintekijäänsä Sadio Manéa. Viimeisessä kolmessa ottelussa maalannut senegalilaislaituri on loukkaantumisestaan huolimatta maajoukkueensa mukana Afrikan mestaruus-turnauksessa. Manén paikalla nähdään todennäköisesti Werder Bremenistä lainattu Eljero Elia.

Korkeat panokset ja Southampton puolustuspelin huomioiden ottelusta voidaan odottaa vähämaalista. Myös kahdessa viimeisessä ottelussa voitotta jäänyt United keskittynee tänään enemmän puolustuspeliin, sillä tappio eteläenglantilaisille merkitsisi kolmospaikan menettämisen lisäksi lisäeroa kärkikaksikkoon.

Lisämausteensa otteluun tuo kitka Ronald Koemanin ja Louis van Gaalin välillä. Kaksikon tiet erosivat vuonna 2004 Ajaxissa riitaisissa merkeissä. Koeman toimi tuolloin päävalmentaja ja van Gaal teknisensä johtajana. Southampton-luotsilla siis riittänee haluaa viedä pisteet Old Traffordilta.

Southampton kestää isäntien vyöryn ja pisteet jaetaan 1-1-lukemin.