Englanti kaatoi perjantaina pelatussa EM-karsintaottelussa Liettuan maalein 4-0. Tällaisiin tuloksiin on jo totuttu. Englanti on ollut erinomaisessa vireessä viime kesän MM-turnauksen jälkeen. Viisi karsintaottelua, viisi voittoa, maaliero 15-1.

– Mielestäni MM-kisojen jälkeen olemme olleet fantastisia. (Olemme ottaneet) joitain erinomaisia voittoja, teemme maaleja ja joukkue on energinen, ottelun avausmaalin Liettuaa vastaan tehnyt Wayne Rooney sanoi ITV Sportille.

– Meillä on paljon vauhtia, ja luulen, että moni Euroopan joukkue katselee tätä (menoa) ja on peloissaan.

Rooney viimeisteli Liettua-pelissä jo uransa 47. maalin Englannin paidassa. Hän on vain kahden osuman päässä Englannin kaikkien aikojen maalitilaston ykkösenä olevasta Sir Bobby Charltonista.

– Juttelen hänen kanssaan aika usein, etenkin pelien jälkeen. En halua ottaa asiaa esille ja sanoa ”olen lähellä ennätyksen rikkomista”. Hän aina antaa minulle hyviä neuvoja, ja hänen kanssaan on mukava jutella, Rooney sanoi lehdistölle Liettua-ottelun alla.

– Luonnollisesti olen lähellä (ennätystä). Siitä tulee fantastinen hetki, jos pystyn rikkomaan sen. Toivottavasti jonain päivänä se tapahtuu, mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Liettuaa vastaan maalintekijätilastoon merkittiin myös täysin uusi nimi, tämän kauden sensaatio, Tottenhamin Harry Kane. Hän ehti olla ensimmäisessä miesten maaottelussaan kentällä vain 78 sekuntia, kun verkko helähti.

– Fantastista. Kansainvälinen jalkapallo on erilaista, joten 80 sekunnin jälkeen maalin tekeminen on uskomatonta Harrylle. Olemme kaikki innoissamme, ja toivottavasti maaleja tulee lisää, Rooney sanoi ITV Sportille.