Manchester United ei onnistunut varmistamaan jatkopaikkaansa Mestarien liigan pudotuspeleissa. Paikkoja maaleihin oli runsaasti, mutta Red Devilsin tehoton viimeistely ei tuottanut tulosta ja PSV onnistui kairaamaan Old Traffordilta pisteen maalittomiin lukemiin päättyneestä kamppailusta. Tämän johdosta United tarvitsee mahdollisesti voiton Wolfsburgista.

Myös tunnelmanluonti onnistui paremmin PSV:n kannattajilta. Hollantilaiset pitivät suurimmilta osin ääntä Old Traffordin illassa. Ainoastaan 10 vuotta sitten menehtyneen George Bestin muistaminen sai ottelun alkuminuuteilla Unitedin kannattajat yhtymään lauluun. Sen sijaan Daley Blind sai vieraskannattajissa aikaan suuren vihellysmyrskyn. Blind on PSV:n arkkivihollisen Ajaxin kasvatti.

IMG_1261[1]

United aloitti ottelun hyvin vahvalla sykkeellä. Pallonhallinta oli vahvasti isäntien hallussa. Kolmannella minuutilla Memphis Depay oli pedata Anthony Martialille maalinedustalta hyvän paikan, mutta puolustajan jalka ehti väliin.

Alku mentiin molemmin puolin hitaasti, eikä suurempia tilanteita päässyt syntymään. 19. minuutilla vierailija PSV koki pahan takaiskun. Nopea laitalinkki Luciano Narsingh loukkaantui ja joutui jättämään kentän. Hollantilaisen korvasi 20-vuotias Gastón Pereiro.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Daley Blind nosti pallon rangaistusalueen sisään, minne Morgan Schneiderlin oli syöksymässä. Paremmalla osumalla palloon ranskalainen olisi puskenut pelivälineen verkkoon, mutta nyt PSV-vahti Jeroen Zoet ehti väliin.

Vieraat olivat lähellä rokottaa seuraavasta hyökkäyksestä. Pereiro antoi syötön maalinedustalle Jorrit Hendrixille, jonka laukauksen David De Gea onnistui kuitenkin pysäyttämään. Näin nuorukaisen maali jäi haaveeksi. 37. minuutilla United sai vielä hyvän paikan, mutta Martial ampui päin Zoetia. Tauolle mentiin tasalukemissa.

Unitedin hallinta jatkui toisella puoliskolla ja Depay pääsi hyvään paikkaan heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Hollantilainen loi hyvän laukaisupaikan rangaistusalueen tuntumasta, mutta vieraiden onneksi Zoet oli torjuntavalmiudessa ja pysäytti yrityksen.

Avausjakson lopun hidas pelitempo seurasi toiselle puoliskolle, eikä tapahtumia juuri ennen viimeistä varttia nähty. 74. minuutilla johtomaali oli kuitenkin Unitedin osalta lähellä. Ashley Youngilta hyvä keskitys rangaistusalueen sisään, mistä Jesse Lingardin olisi pitänyt laittaa peliväline sisään. Nuori laituri laukoi kuitenkin liian voimakkaasti ja pallo nousi yli maalin. Osumia ei lopultakaan nähty ja Old Traffordilla jäätiin maalittomiin lukemiin.

Lohkon toisessa ottelussa Wolfsburg kaatoi alkuillasta vieraskentällä TsSKA Moskovan lukemin 0-2. Ennen päätöskierrosta saksalaisseura johtaa lohkoa pisteen erolla Unitediin. Pisteen päässä Red Devilsistä on PSV, joten vain voitto Wolfsburgista toisi varmasti jatkopaikan.