Mestarien liigan lohkovaihe on nyt viimeistä kierrosta vailla paketissa. Englantilaisseuroilla riittää panosta loppuun saakka.

Man Cityn lohkovoitto kiven alla

Manchester Cityn jatkopaikka oli jo ennen keskiviikkoa varma. Citizensin tähtäimessä oli kuitenkin lohkovoitto helpomman vastustajan toivossa. Manchesterilaiset ovat pudonneet kahtensa edellisenä vuonna ensimmäisellä kierroksella Barcelonalle. Tasapelikin Juventuksen vieraana olisi kohentanut saumoja, mutta Raheem Sterling laukoi ratkaisevalla hetkellä ohi maalista.

Mutta miten City voi vielä saavuttaa lohkovoiton? Siihen eivät enää omat suoritukset riitä. Citizensin täytyy voittaa kotonaan Borussia Mönchengladbach ja samalla Juventuksen hävitä vieraissa Sevillalle. Vanhan Rouvan maaliero on sen verran parempi.

Toinen skenaario on liki mahdoton. Siinä Cityn pitäisi murskata Gladbach vähintään 4-0-lukemin. Juventuksen taas pitäisi pelata vähintään maaliton tasapeli Sevillan kanssa. Todennäköiseltä siis näyttää, että ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ei arpaonni suosi.

Lopuilla jatkopaikka auki

Chelsea olisi varmistanut jatkopaikan jo tiistain Maccabi-voiton jälkeen, jossei Kiovan Dynamo olisi yllättänyt vieraissa Portoa. Tilanne näyttää vieläkin Bluesin osalta varsin hyvältä. Lontoolaiset johtavat päätöskierrokselle mentäessä lohkoa reilusti Portoa paremmin maalieron turvin. Näin jo tasapeli portugalilaisseuraa vastaan pitäisi Dynamon takana. Chelsea siis tuskin joutuu jatkamaan kevättä Eurooppa-liigassa.

Manchester Unitedilla oli mahdollisuus sinetöidä keskiviikkona Old Traffordilla jatkopaikka itselleen, mutta PSV Eindhovenia vastaan ei uponnut mikään. Maalipaikkojen hukkaaminen saattoi käydä kalliiksi, sillä Red Devils on nyt päätöskierrokselle mentäessä vaikean tilanteen edessä.

Unitedin varmasti veisi jatkoon voitto vieraskentällä Wolfsburgista. Tuolloin PSV ei voisi ohittaa Punaisia edes voittamalla TsSKA:n. Hyökkäyspelin on kuitenkin parannuttava huomattavasti eilisestä, jotta vieraspisteet irtoaisivat. PSV:n hävitessä moskovalaisille jopa tappio riittää pudotuspelipaikkaan, mutta siihen korttiin ei kannata liikaa laskea. Kaikki on nyt Louis van Gaalin miehistön käsissä.

Arsenalin jatkopaikka on ensimmäisten kierrosten sössimisten myötä vaarassa. Paremman maalieron myötä vieraskentältä riittää kuitenkin kahden maalin voitto Olympiakosista. Fanaattisen kreikalaisyleisön edessä sekään ei ole helppoa. Olympiakos lähtee todennäköisesti hakemaan jatkopaikan varmistavaa tasapeliä. Tykkimiesten on siis murrettava isäntien muuri tarratakseen kiinni jatkopaikkaan.

Sánchezin yli kuukauden kestänyt kuiva kausi päättyi

Alexis Sánchez tunsi olonsa varmasti tiistain Dinamo Zagreb -ottelun päätyttyä helpottuneeksi. Arsenalin pakkovoiton lisäksi chileläinen onnistui katkaisemaan yli kuukauden kestäneen maalittoman ajanjakson seurajoukkueessa.

Sánchezin ensimmäinen maali syntyi avausjaksolla Nacho Monrealin napattua Dinamon puolustajan harhasyötön. Lyhyt tarjoilu espanjalaiselta oikealle ja Sánchezilla oli helppo tällätä pallo verkkoon. 3-0-osuman chileläinen laittoi sisään maalinedustalta Joel Campbellin oivasta tarjoilusta. Apinan putoaminen selästä tuo mahdollisesti mukanaan suuren avun hyökkäyspään poissaoloista kärsiville Tykkimiehille.

Korjaus 26.11.2015 klo 20:03 Arsenalin maaliero parempi.