Arsenalin ja Englannin maajoukkueen keskikenttämies Jack Wilshere on pitkän toipumisjaksonsa aikana ehtinyt viettää aikaa perheensä parissa.

Kotimieheksi hänellä ei silti ole aikomusta vielä ryhtyä, päinvastoin. Urallaan useista pahoista loukkaantumisista kärsinyt Wilshere kertoo Arsenal Weekly -podcastissa saavansa lisämotivaatiota lapsistaan.

– Lapset auttavat. Loukkaantumisista toipuessa työpäivät ovat itse asiassa pidempiä kuin pelikunnossa ollessa. Mutta kotiin päästessä, kun lapset kertovat kaivanneensa isää, kaikki työ kuntoutumisen eteen tuntuu sen arvoiselta, Wilshere sanoo.

– Vanhemmuus kasvattaa paljon. En enää edes oikein muista elämää ennen lapsia, mutta kaava oli vakio: heräät, pelaat jalkapalloa, menet kotiin ja pelaat Playstationilla, teet vähän mitä sattuu. Nyt maailman näkee niin, että osaa asettaa muut ihmiset itsensä edelle. Lapsia arvokkaampaa ei ole.

Nyt jo kahden lapsen isä muistelee pitkää sairaslomaansa, jonka aikana esikoispoika Archie syntyi.

– Olin poissa pelistä vuoden, jonka aikana poika syntyi. Kun vihdoin pääsin takaisin kuntoon, hän potki jo palloa itse. Tällaisen todistaminen kasvattaa itseä, ja antaa lisää kunnianhimoa. Haluan, että lapseni voivat olla ylpeitä minusta,

Jack Wilshere on ollut loukkaantuneena pre-seasonin lopulta saakka pohjeluuvamman vuoksi. Hänen odotetaan palaavan pelikuntoon joulukuussa.