Psykologista sodankäyntiä on monenlaista. Toiset haukkuvat tulevia vastustajia, mutta Pep Guardiola on eri maata. Manchester Cityn manageri kehui Sky Sportsille tulevaa vastustajansa Tottenhamia, eikä aivan vaatimattomin sanakääntein.

– Tottenhamin peliä katsoessa voi vain nauttia. Se pelaa aktiivisesti, ei reaktiivisesti. Pelaajat tahtovat olla pääroolissa. He eivät jää odottelemaan, he pelaavat omaa peliään. Siksi pidän heistä, Guardiola totesi.

Guardiola ja Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino ovat kohdanneet toisensa sekä pelaajina että valmentajina. Guardiolan mukaan lontoolaiskollega ei ole vain Englannin, vaan koko maailman paras manageri.

– Pochettino on tehnyt uskomatonta työtä. Pidän paljon tavasta, jolla Tottenham pelaa. He ovat aggressiivisia pallon kanssa. Viime kaudella he olivat lähellä mestaruutta ja pelaavat jälleen hyvällä tasolla.

City ja Tottenham kohtaavat sunnuntaina lontoolaisten kotikentällä. Valioliigan sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla yksi ja kaksi, Spursilla on neljä pistettä vähemmän kuin Citylla.