Seitsemän pistettä erotti lauantai-iltapäivän ottelussa kohdanneita joukkueita Valioliigan sarjataulukossa ennen päivän kierrosta. Vierailija Tottenham ei ollut hävinnyt sarjassa vielä otteluakaan. Kotijoukkue Bournemouthin viimeisissä neljässä ottelussa oltiin tehty maaleja urakalla, yhteensä 16 kappaletta. Se hävisi Manchester Citylle Etihadilla 0-4, ja voitti taas vastaavasti Hullin kotonaan 6-1. Näiden välissä Kirsikat onnistuivat nappaamaan täydet pisteet alkukauden todella vahvasti suorittaneelta Evertonilta.

Spurs lähti otteluun ilman puolustuksensa kivijalkaa Toby Alderweireldia, joka kärsii polvivammasta. Sivussa oli edelleen myös Bournemouthia viime kaudella vastaavassa ottelussa hattutempun edestä kurittanut Harry Kane.

Kristof Terreur

@kristofterreur
587 days. Toby Alderweireld misses his 1st Premier League game since 15/03/15. He started in 56 consecutive games. #thfc #coys

Kotijoukkueen jobinposti -osaston kärkinimenä oli Junior Stanislas, jonka pohjevamma pakotti sivuun. Juuri ennen lämmittelyjä kävi ilmi myös Andrew Surmanin kyvyttömyys osallistua peliin sairastumisen vuoksi.

Bournemouth oli todella lähellä johtomaalia aurinkoisella Dean Courtilla jo viiden minuutin pelin jälkeen, Jack Wilsheren antaman kulmapotkun seurauksena. Hugo Lloris onnistui reaktiotorjunnassaan – pallo ylärimaan.

Tottenhamin akilleen kantapääksi arvioitua erikoistilannepuolustamista testatiin ensimmäisen vartin aikana – Kirskat saivat viisi kulmapotkua, lopulta ilman tulosta.

Erik Lamela pääsi yrittämään 17.minuutilla unelmamaalia, veto kaukaa osui kuitenkin maalipuihin yläkulmassa. Tilanteesta silminnähden turhautunut argentiinalainen otti peli ensimmäisen varoituksen välittömästi sen jälkeen.

Korkealta prässännyt Bournemouth piti Spurs-puolustusta ja peliin aktiivisesti osallitunutta Llorisia kiireisinä ottelun alkupuoliskolla. Vaikka valkopaidat saivatkin ottelun haltuunsa ensimmäisen jakson loppua kohden, merkittiin myös kaksi seuraavaa keltaista korttia vieraille – pöytäkirjaan Lamelan lisäksi Jan Verthongen ja Dele Alli. Lamela olisi hyvin saattanut saada toisen varoituksensa muutamastakin tilanteesta avausjaksolla, mutta pysyi lopulta kentällä.

Noz Ahmed

@NozAhmed
Lamela is so lucky not to be off. He needs to stop flying in at every challenge.

4 – Tottenham have been shown more yellow cards vs Bournemouth (4) than they have in any other Premier League game this season. Feisty.

Huolimatta viihdyttävästä ja vauhdikkaasta ensimmäisestä jaksosta tauolle mentiin maalittomassa tasapelitilanteessa.

Toisen jakson alussa Tottenham otti myös keskikentällä ottelun hallinnan, ja painoi pelin vahvasti Bournemouthin päätyyn. Maalipaikoilla ei kuitenkaan juhlittu. 75 minuutin kohdalla hetkeä aiemmin kentälle Allin tilalle tullut Moussa Sissoko sai pallon Danny Roselle, jonka vedon Artur Boruc kuitenkin poimi alanurkasta.

Hetkeä myöhemmin Sissoko selvisi ilman varoitusta iskettyään sivurajan ulkopuolella Harry Arteria kyynärpäällään kasvoihin pelin ollessa poikki.

Aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä Benik Afobe pääsi puskemaan loistopaikasta vaarallisesti, pallo hieman yli Spurs-maalin.

Lopulta maaleja ei nähty, viisaasti ja todella uutterasti painanut Bournemouth ansaittuun tasapeliin selkeästi taitavampaa joukkuetta vastaan. Tottenhamille kyseessä oli viikon toinen maalittomana päättynyt ottelu.