Wayne Rooneyn asema José Mourinhon Manchester Unitedissa on herättänyt paljon keskustelua.

Rooney oli alkukaudesta seitsemässä ottelussa avauksessa, mutta sittemmin on ollut hiljaista. Viime aikoina Valioliigan puolella Rooney on joutunut tyytymään jämäminuutteihin. Chelsea-ottelu jäi häneltä kokonaan väliin loukkaantumisen vuoksi.

Sky Sportsin toimittaja kysyi suoraan Mourinholta, onko tämä aikeissa myydä Rooneyn, jonka nykyinen sopimus umpeutuu kesällä 2019.

– En, en ikinä, Mourinho vastasi.

– En aio koskaan tehdä sitä päätöstä. Pelaaja, jolla on tuollainen historia seurassa… Tilanne ei mene ikinä siihen pisteeseen, että seura tai manageri haluaisi tehdä tuollaisen päätöksen.

– (Penkillä istuminen) on rankkaa hänelle. Se on rankkaa minullekin. Olen ollut säälimätön, kun olen asettanut joukkueen yksittäisen pelaajan – tässä tapauksessa legendan – edelle. On rankkaa penkittää pelaaja, jolla on tuollaiset tilastot tässä seurassa ja maajoukkueessa.

Pelipaikan vaihtelu ei tee hyvää

Rooneyn kohdalla on puhuttu myös paljon sopivasta pelipaikasta. Maajoukkueessa häntä on istutettu keskikentän keskustaan. Rooney itsekin on puhunut sen puolesta. Mourinho sen sijaan näkee Rooneyn edelleen hyökkäävänä pelaajana.

– Luulen, että se (spekulointi) aiheutti hänessä epävarmuutta roolin suhteen. Uskon, että etenkin heikomman itseluottamuksen hetkellä pelaajan pään on oltava kunnossa ja mieli kirkkaana.

– Hän ei voi hyppiä kutospaikalta ysipaikalle, ysistä kymppipaikalle ja ysistä kutoselle. Minulle hän on hyökkäävä pelaaja. Mitä hyökkääjä pelaaja tarkoittaa minulle? Hänen kohdallaan ysi- tai kymppipaikkaa.

– Haluan, että ajatukset ovat selkeät. Hän on piilokärki tai kärki. Sellainen on mielestäni Wayne Rooney.

”Te hehkutatte ja tuhoatte ihmisiä”

Mourinho otti myös kantaa Rooneyn uran laskusuhdanteeseen.

– Mielestäni hän maksaa menestyksestään. Hän on ollut niin menestyksekäs urallaan. Hän asetti odotukset niin korkealle, että ihmiset odottavat hänen olevan erinomainen jokaisessa ottelussa, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen, kaudesta toiseen. Minusta se on ongelma.

– Mielestäni tässä maassa se tapahtuu kaikille. Te (lehdistö) hehkutatte ihmisiä, te tuhoatte ihmisiä. Hehkutatte taas ja tuhoatte taas!