Suomessa nähtiin eilen pienimuotoinen someraivo. Aiheena ottelu Manchester United-West Ham.

Valioliigan tv-oikeudet Suomessa omistava Viasat ei näyttänyt kello 18.30 alkanutta peliä lainkaan. Sen tilalta Valioliigan ystävät saattoivat katsella Southamptonin ja Evertonin välistä ottelua.

Viasatin jalkapallopaketti maksaa tätä nykyä 29,95 euroa kuussa. Useampaa kannattajaa harmitti – tai suututti – ettei rahalle sunnuntai-iltana saanut vastinetta. Valioliiga.com otti asian tiimoilta puhelun Viasatille.

Miksei ottelua Manchester United-West Ham näytetty, Viasatin jalkapallopuolen tuottaja Antti Salo?

– Kansainvälisten tv-yhtiöiden, kuten meidän, päätösvalta on aika paljon pienempi kuin aiemmilla kausilla. Aiemmin pystyi valitsemaan käytännössä minkä tahansa ottelun kierrokselta. Nyt matsivalinnat tehdään meille vähän kuin annettuna.

– Eilisen kaltaisessa tilanteessa meillä ei käytännössä ollut muita vaihtoehtoja kuin näyttää Southampton-Everton-ottelu. Tämä johtuu siitä, että Man Unitedin peli oli alun perin sijoitettu lauantaille eli edelliselle päivällä. Kun se siirrettiin, Sky ja BT (Englannissa Valioliigan tv-oikeudet omistavat yhtiöt) olivat aikaa sitten valinneet, että sunnuntaina tuolla paikalla esitetään Southampton-Everton.

– Kun Unitedin peli siirtyi, se ei automaattisesti kuulunut tähän meidän pakettiimme. Kätemme olivat tietyllä tapaa sidotut.

Oliko niin, että Viasat ei olisi voinut missään tapauksessa näyttää ottelua Manchester United-West Ham?

– Olisimme voineet näyttää sen. Mutta siinä tapauksessa meiltä olisi jäänyt myöhemmin joku ottelu näyttämättä esimerkiksi lauantain kello viiden kierrokselta.

Mikä siinä on taustalla?

– En voi sopimusta täysin avata. Mutta jos olisimme näyttäneet Man Unitedin pelin, meidän olisi pitänyt jättää myöhemmin näyttämättä esimerkiksi lauantain kello viiden peli. Siihen emme halunneet mennä. Pitkin hampain teimme nyt tämän päätöksen. Siinähän tuli kuitenkin erittäin hyvä ottelu.

Somessa moni kysyi teiltä, miksei peliä näytetty. Miksei palautteeseen aktiivisemmin vastattu?

– Twitterissä vastasimme muutamiin kysymyksiin. Varmasti olisi voinut vastata paremmin. Aina haluaisimme vastata aiheellisiin kysymyksiin nopeammin.