Pysyvän nelivuotisen pestin Englannin maajoukkuevalmentajana saanut Gareth Southgate kertoo, että hänen taktiikassaan prässi tulee olemaan tärkeässä roolissa. Elintärkeänä pelaajana maajoukkueelle hän mainitsee erikseen Liverpoolin Adam Lallanan.

– Meillä on useita Lallanan kaltaisia pelaajia, jotka prässäävät seurajoukkueissaan todella hyvin, Southgate vastasi Englannin Twitter-tilin ”kyselytunnilla”.

– Sellainen pelityyli sopii nuorelle joukkueellemme. Kun ryhmässä on Adamin kaltaisia älykkäitä pelaajia, se taktiikka välittyy muuhunkin joukkueeseen. Kuitenkin kaikki jotka ovat nähneet nuorisomaajoukkueidemme pelejä tietävät, että haluamme hallita palloa aina kun mahdollista. Niin meidän pitää tehdä parhaitakin vastaan, jos haluamme olla maailmanluokan joukkue.

– Pelaajamme kuitenkin ovat hyviä ja halukkaita prässäämään, joten eiköhän se ole pelitapa, josta kannattajammekin nauttivat.

Southgate valmensi Englantia väliaikaispestillä jo loka-marraskuun ajan ja saavutti neljästä ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Moni odottaa entisen nuorisomaajoukkuevalmentajan nuorentavan joukkuetta entisestään.

– Meillä on jo nyt todella nuori ryhmä. Raheem Sterling, John Stones, Dele Alli, Eric Dier ja Marcus Rashford voisivat pelata edelleen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Vaikka meillä onkin joitain kokeneita pelaajia, ei kokemusta suinkaan ole liikaa, Southgate päättää.