Mestarien liigan lohkovaihe saadaan päätökseen tänään.

Illan kahdeksan ottelun kattaukseen mahtuu kaksi englantilaisjoukkueen peliä. Leicester pelaa vieraissa Portoa vastaan, ja Tottenham isännöi TsSKA Moskovaa.

Leicesterin tilanne on selvä. Joukkue on jo varmistanut lohko G:n voiton, joten Claudio Ranierin ryhmällä ei ole minkäänlaista pelillistä panosta. Leicester voi ainoastaan vaikuttaa lohkon toiseen jatkajaan, sillä Porto ei ole vielä jatkopaikkaansa varmistanut. Ennen illan otteluita Portolla on kahdeksan ja Kööpenhaminalla kuusi pistettä.

Panoksettomuus näkyy Leicesterin kokoonpanossa. Islam Slimanilla, Robert Huthilla, Jamie Vardylla, Riyad Mahrezilla ja Andy Kingillä on lepovuoro.

Sinänsä voitto tai ainakin tasapeli voisi olla Leicesterille henkisesti tärkeä asia. Joukkueen valioliigakausi on mennyt niin vihkoon, että olisi tärkeää kokea säännöllisiä onnistumisia jollain rintamalla.

Tottenham totisessa paikassa

Tottenham on jo suurimman pettymyksensä kohdannut tämän kauden Mestarien liigassa. Se ei yllä Euroopan ykkösturnauksen jatkopeleihin. Tarjolla on enää paikka Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Siihen on Spursin syytä tarttua. Tämän kauden Valioliiga on kärjen osalta niin tasokas, että neljän joukkoon pääseminen ei ole ihan helppoa. Sikäli Eurooppa-liigan voittaminen voisi olla helpompi reitti ensi kauden Mestarien liigaan.

Sinne on luonnollisesti vielä pitkä matka. Ensimmäinen askel pitäisi ottaa tänään, kun vastaan asettuu Moskovan TsSKA. Spursilla on etulyöntiasema, sillä sille riittää tasapeli. Lisäksi TsSKA:lta puuttuu kokaiinikäryn vuoksi Roman Eremenko.

Tästä tarkempaa tietoa siitä, mistä kaikesta Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella vielä pelataan.

Mestarien liiga keskiviikkona

Club Brugge-Kööpenhamina klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Porto-Leicester klo 21.45 (Viasat Hockey, Viaplay)
Juventus-Dinamo Zagreb klo 21.45 (Viasat Sport, Viaplay)
Legia-Sporting Lissabon klo 21.45 (Viaplay)
Bayer Leverkusen-Monaco klo 21.45 (Viaplay)
Lyon-Sevilla klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Real Madrid-Borussia Dortmund klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Tottenham-TsSKA Moskova klo 21.45 (Viaplay)