Alkukauden aikana ajoittain pahoissakin vaikeuksissa ollut Manchester United on esittänyt viime aikoina selkeästi kypsempiä otteita. Todisteena piristymisestä on tuore yhdeksän ottelun voittoputki.

Tärkeä palanen kohentuneissa esityksissä on ollut kesän maailmanennätyshankinta Paul Pogba. Siinä, missä Pogba teki ensimmäisissä kymmenessä United-ottelussaan vain yhden maalin ilman ainuttakaan maalisyöttöä, on ranskalaisen viimeisten kymmenen ottelun saldo ollut kolme maalia ja kolme maalisyöttöä.

23-vuotias ranskalainen kiittelee parantuneesta pelistään joukkueen manageri José Mourinhoa.

– Mourinho sanoi, etten saisi kuunnella ketään, vaan vain keskittyä peliin kentällä ja nauttia pelaamisesta. Ja juuri sitä minä teen, Pogba sanoi BBC:n Football Focus -ohjelman haastattelussa.

– Hän jutteli kanssani ja sai minut luottamaan itseeni. Hän sanoi: ”Tiedät, miten pelata. Tee ihan mitä haluat”. Hän antoi minulle vapauksia kentällä ja pyysi minua nauttimaan. Juuri sen halusinkin managerilta kuulla, Pogba jatkaa.

Vaikka Manchester United on 10 pistettä sarjakärki Chelseaa jäljessä, ei Pogba ole vielä hylännyt haaveita mestaruudesta. Mestarien liiga -paikkaan oikeuttava sijoitus neljän joukossa on enää kolmen pisteen päässä, ja sunnuntainen klassikkokohtaaminen Liverpoolin kanssa määritteleekin osaltaan loppukauden suuntaa.

– Meidän on jaksettava uskoa. Emme ole kaukana. Meidän on jatkettava taistelua. Sisimmässäni tunnen, että voimme yhä voittaa liigan, Pogba vakuuttaa.