Valioliiga-joukkueista oli Mestarien liigan keskiviikkoillassa tulessa Arsenal, Allianz Arenalla vastassa tuttu vuori kiivettäväksi – Bayern München.

Gunnersin maalilla aloitti cup-otteluiden tyyliin David Ospina, ja pelikieltoaan viime Valioliiga-otteluissa sovittanut Granit Xhaka palasi avauskokoonpanoon. Sveitsiläisen aloituspaikka lähetti viime aikoina keskikentällä edukseen esiintyneen Alex Oxlade-Chamberlainin oikeaan laitaan. Myös katsoimoissa viime pelit viettänyt manageri Arsène Wenger oli taas lähempänä kenttää, omiensa kanssa penkillä.

Juuri ennen kahdeksan peliminuutin täyttymistä Francis Coquelin hätäili hyökkäyksen käynnistämisessä oman rankkarialueen rajalla. Pallonriiston jälkeen ranskalainen yritti välittömästi kääntää tilanteen vastahyökkäykseen, mutta onnistui sohaisemaan välineen Arturo Vidalin jalkoihin. Ospina sai tehdä hyvän torjunnan oikeasta alanurkasta.

Reilua kahta minuuttia myöhemmin Arjen Robben ampui hurjan maalin. Hollantilainen sai pallon täysin tyhjään tilaan ja veti kierteisen pommin oikeaan ylänurkkaan, jättäen Ospinan täysin vaille mahdollisuuksia torjuntaan. Arsenalin vasemman laidan puolustaminen petti tilanteessa, ja monet syyttävät sormet osoittivat sekä Alex Iwobin ja Coquelinin suuntaan.

Daily Cannon

@DailyCannon
No keeper saves that but quality defence (or DM cough cough) doesn't let it happen in the first place

Vain hetkeä myöhemmin Laurent Koscielny onnistui pysäyttämään Robert Lewandowskin läpiajoyrityksen, mutta pallo ajautui hyvin maalitilannetta vastaavaan paikkaan Robbenille. Veto tällä kertaa Ospinan syliin. Heti tämän jälkeen Shkodran Mustafi otti varoituksen ajeltuaan Thiagoa keskialueella. Arsenal vaikutti olevan pahasti köysissä.

Ensimmäisen 20 minuutin aikana kotijoukkue piti palloa yli 70-prosenttisesti, eikä Arsenal saanut omaa peliään käyntiin millään tavalla. Philip Lahm sai kuskata palloa toistuvasti laidaltaan ylös, ja pelasi sen useampaan otteeseen maalille.

26. minuutilla Bayern vaati ensin rankkaria koska katsoi Mustafin rikkoneen boksissa. Ei vihellystä, vaan hyökkäys Arsenalille. Alexis Sánchez kaadettiin juuri rangaistusalueen ulkopuolella. Mesut Özilin antama vapari kimposi Manuel Neuerin käsistä, mutta siihen eivät vieraat ehtineet. Lopulta tilanne tuomittiin paitsioksi.

29. minuutilla Gunnersille tuomittiin rankkari. Lewandowski potkaisi purkuyrityksessään Koscielnya, ja erotuomari Milorad Mazic näytti suoraan pallon pilkulle. Neuer torjui Sanchezin yrityksen, mutta tämä ehti itse reboundiin. Ensimmäinen yritys karkasi ilmaan, mutta chileläinen seurasi tilanteen loppuun ja hoiti pallon lopulta vasempaan alanurkkaan, 1-1.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
Alexis Sanchez is the 2nd Premier League player to reach 20 goals in all comps this season (in 33 apps) after Ibrahimovic (20 in 34 apps)

33. minutito Sanchez astui Javi Martinezin jaloille, ja sai varoituksen. Tehomies kävi tilanteen jälkeen niin kuumana, että ulosajokaan ei ollut kaukana.

Tilanne oli kaukana rauhoittumisesta, kun pallo pelattiin hetkeä myöhemmin Arsenalin boksissa Héctor Bellerínin käteen. Ei rankkaria tähän suuntaan, kalabaliikkia senkin edestä. Mazicin paikka kentällä ei ollut kovin kadehdittava.

Tasoituksen ja kentällä nähdyn yleisen sekaannuksen jälkeen Bayernin yliote herpaantui hetkeksi. Arsenal sai vielä ennen 40. minuutin täyttymistä hyvän tilanteen, kun puolustuslaiskuudestaan syytetty Özil karvasi pallon keskialueella. Sanchezin ja Oxlade-Chamberlainin kautta se ajautui hyvään kaukovetopaikkaan Xhakalle, jonka matalan pommin Neuer kuitenkin torjui. Laukaus suuntautui turhan keskelle.

Paria minuuttia ennen taukoa David Alaba nosti baijerilaisten hyökkäyksen vasemmalta ja keskitti Lewandowskille. Tämän pusku hyvästä paikasta mutta vaikeasta asennosta selvästi yli maalin. Lisäajalla Özil pelattiin kuin varkain läpi vasemmasta laidasta, mutta Neuerin oikea-aikainen vastaantulo piti tilanteen tauolle mentäessä tasoissa.

FOX Soccer

@FOXSoccer
A Robben classic staked Bayern an early lead, but Alexis' penalty gives Arsenal a crucial away goal. #UCL #FCBARS

Koscielnyn loukkaantuminen tuhosi Arsenalin täysin

Pian toisen jakson alun jälkeen Arsenalin taivas synkkeni, kun puolustuksen ehdoton johtaja Koscielny linkutti uos kentältä, tilalle Gabriel. Brasilialaisen yhteispeli Mustafin kanssa ei ole toiminut lähellekään riittävän hyvin, ja jälkimmäisellä oli lisäksi rasitteenaan ensimmaisellä jaksolla hankittu varoitus.

53. minuutilla Lewandowski sai jälleen keskityspallon päähänsä maalinedustalla, eikä enää erehtynyt. Mustafi jäi tilanteessa puolalaista selkeästi heikommaksi, vaikka olikin siinä mukana. 2-1.

Kolme minuuttia myöhemmin ottelu vaikutti ratkeavan, kun Lewandowski napautti kantapäällään Thiagon yksin maalille, 3-1. Koscielnyn puuttuminen Gunnersin alakerrasta näkyi välittömästi raskaalla tavalla.

Tunnin kohdalla pallo kävi taas vieraitten puolustajan, tällä kertaa Kieran Gibbsin kädessä rankkarialueella – ei tuomiota. Tilannetta edelsi jälleen katastrofaalinen paniikki puolustuksessa. 63 minuutin kohdalla Thiago käytti sen lopulta hyväkseen; veto kaukaa Xhakan jalan kautta maaliin.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
⚽️ IT'S RAINING GOOOOAAAALLLLLS! @Thiago6 does it again!!! (63') #UCL #FCBARS 4-1

Huolimatta Arsenalin vierasmaalista ottelupari vaikuttaa ratkenneen jo sen ensimmäisessä osassa. Jännitystä riitti keskiviikkoillassa oikeastaan enää siihen, pelaavatko vieraat täydellä miehistöllä pelin loppuun; täydessä sekasorrossa olevan kentällisen kolmella pelaajalla oli varoitus alla.

Arsenal vs. Bayern Munich between the 50th and 65th minute:

3 goals conceded
0 tackles won
0 chances created
0 shots

Dreadful 15 minutes.

Neljännen maalinsa jälkeen Bayern laski prässiään hieman, mutta oli silti koko ajan selkeästi niskan päällä. Sisään vaihdetuille Olivier Giroudille ja Theo Walcottille ei juurikaan ollut käyttöä, koska vieraat saivat pallon hyökkäysalueelle vain satunnaisesti. Vain Ospinan usemampi huipputorjunta piti kotijoukkueen johdon kolmessa maalissa.

Dave gonna be our best player again lol

Mikäli Arsenal olisi tänään poistunut kentältä säädyllisin tappiolukemin, se olisi saanut toivoa Lahmin 83. minuutilla ottamasta kortista; kapteeni on poissa seuraavasta ottelusta.

Nöyryytystä tarjoili loppuminuuteilla kentälle vaihdettu Thomas Müller, joka lähes täysin kuivan kautensa keskellä ampui luvuiksi 5-1.
Wengerin selitykset alkavat olla todella vähissä, samoin kuin seuran johtokunnan, mikäli ranskalaisen sopimusta edelleen jatketaan.