Manchester Cityn nuoren supertähden Gabriel Jesusin sisääntulo Valioliigaan oli satumaisen hyvä. Brassi vakuutti heti debyytissään West Hamia vastaan avaamalla maalihanansa ja syöttämällä yhden osuman. Seuraavassa pelissä 19-vuotias huippulupaus upotti kahdella maalillaan Swansean.

Maanantaina Bournemouthia vastaan satutarinalle saattoi tulla tämän kauden osalta tyly loppu. Jesusin peli päättyi ensimmäisen vartin jälkeen pahaan loukkaantumiseen ja brassi joutui jättämään kentän kyyneleet silmissä.

City ei ole vielä vahvistanut Jesusin toipumisaikaa, mutta seura on jo tiedottanut jalkapöydän murtumasta. Toipuminen ottanee vähintään sellaiset kaksi kuukautta, ja pahimmassa tapauksessa Jesusin kausi voi olla ohi.

Toisen epäonni toisen onni

Loukkaantuminen tulee Jesusin kannalta pahaan paikkaan kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Brassi oli nykyisessä vireessään jo syrjäyttämässä Sergio Agüeroa avaushyökkääjän roolista. Pitkä loukkaantuminen hidastaa Jesusin nousua Cityn ykköskärjeksi.

Toisen epäonni on toisen onni, ainakin Agüeron kohdalla. Jesusin huippuotteista haltioituneina ehdittiin jo spekuloida peliaikaansa tyytymättömän argentiinalaisen mahdollisella lähdöllä ensi kesänä. Nyt itsekin lukuisista vammoista kärsinyt hyökkääjä saa uuden mahdollisuuden vakuuttaa Pep Guardiolan.

Enemmän toki huolettaa nuoren brassin ensimmäinen pitkä loukkaantuminen. Jack Wilsheren kaltaiset tapaukset ovat näyttäneet, mitä pitkät vammat kesken hyvän kehityksen voivat saada pahimmillaan aikaan – jopa vuosia kestäviä loukkaantumiskierteitä.

Jesusilla on nyt kovasti töitä tehtävänä päästäkseen takaisin pelikuntoon. Aiemmin avauspaikka oli vain ajan kysymys. Nyt ollaan jälleen lähtöpisteessä.