Manchester Unitedin entinen suurpelaaja Gary Neville on kritisoinut Englannin jalkapalloliitto FA:n seuroille määräämiä rangaistuksia doping-säännösten rikkomisesta. Neville otti löysien sanktioiden vertailukohdaksi entisen pelikaverinsa Rio Ferdinandin vuonna 2003 saaman kahdeksan kuukauden pelikiellon doping-testistä laistamisesta.

FA langetti Manchester Citylle 41 000 euron sakot, koska seura ei ollut ilmoittanut antidoping-virkailijoille määräysten mukaisesti pelaajiensa olinpaikoista. Bournemouth sai syytteen samasta rikkeestä, mutta sille ei ole vielä määrätty rangaistusta.

Neville syytti jalkapalloliittoa kaksoisstandardeista. Rio Ferdinand sai itse aikanaan 58 000 euron sakot ja pelikiellon takia jäivät väliin myös vuoden 2004 EM-kisat.

– Seurat rikkovat anti-dopingsääntöjä, eikä mitään! Pelaaja saa kahdeksan kuukauden pelikiellon ja missaa EM-kisat! Minun olisi pitänyt aloittaa tukilakko, Neville kirjoitti Twitterissä.

FA on jo myöntänyt, että sen Citylle antama rangaistus oli liian pehmeä. Liitto aikookin tarkastella ohjeistuksiaan sen jälkeen, kun Bournemouthin tapaukseen on saatu ratkaisu.