Arsenal pelaa tänään FA Cupin viidennen kierroksen ottelunsa Suttonia vastaan. Gunnersin manageri Arsène Wenger on hieman huolissaan.

Suttonin ”stadion”, Gander Green Lane, vetää reilu 5 000 katsojaa. Valioliigapeleihin nähden vähäinen katsojamäärä ei sinänsä ole Wengerin huolenaihe, vaan stadionin keinonurmi.

– Ihannetilanteessa haluaisimme pelata normaalilla kentällä. Mutta se on hyväksytty, joten…, Wenger sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Tässä kilpailussa on myös kyse siitä, että on selvitettävä eteen asetettavat esteet. Me pelaamme keinonurmella, ja meidän on vain päästävä sen esteen yli.

Arsenal on valmistautunut peliin omassa harjoituskeskuksessaan hieman vastaavalla kentällä. Ihan samanlaista kokemusta Wenger ei ole pelaajilleen pystynyt tarjoamaan.

– Se ei ole sama asia, koska meillä on kuiva kenttä, ja Suttonilla on kuulemani mukaan märkä kenttä. He kastelevat sen ennen peliä, joten se on paljon nopeampi.

– Rasitus nivelille on suurempi, ei voi liukua ja on blokattava kaikki. Se tekee jalkapallosta hieman erilaista, koska pallo liikkuu nopeammin. On totuttava erilaiseen nopeuteen.

Wenger sanoi, että pari muutakin asiaa huolestuttaa pelin alla.

– Heidän (Suttonin) innokkuutensa, ja se jos emme ole valmiita isoon taisteluun. Jos me alitajuisesti ajattelemme ”se on viidennen sarjaportaan joukkue, menemme jatkoon”, niin me emme mene jatkoon.

Ottelu pelataan kello 21.55 Suomen aikaa.