Tammikuun puolivälissä nilkkansa loukannut Jan Vertonghen palasi pelikentille noin viikkoa odotettua aiemmin ja pelasi täydet peliminuutit sunnuntain FA Cupin ottelussa Fulhamia vastaan. Vaikka yhä kolmessa kilpailussa mukana olevalla Tottenhamilla on edessään melkoinen otteluruuhka, ei 29-vuotias belgialainen kaipaa jatkossakaan huilia, vaan pelaa mieluummin.

– Voin puhua vain omasta puolestani, mutta minä haluan pelata niin monta peliä kuin mahdollista. Ehkä muutkin haluavat. On silti hyvä lepuuttaa paria pelaajaa, kuten Kyle Walkeria ja Eric Dieria Fulhamia vastaan, Vertonghen totesi London Evening Standardin haastattelussa.

Viime vuoden maaliskuussa Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino lepuutti joitain avainpelaajia Eurooppa-liigan ottelussa Borussia Dortmundin vieraana, mutta tuolloin Tottenham kamppaili vielä kynsin hampain Valioliigan voitosta. Nyt Chelsea on karannut Spursilta jo 10 pisteen päähän ja Pochettino vaikuttaa satsaavan tosissaan sekä FA Cupiin että Eurooppa-liigaan.

– Manageri ymmärtää Eurooppa-liigan ja FA Cupin merkityksen, ja on hyvä, että otamme ne tosissaan. Haluamme voittaa molemmat ja pärjätä samalla Valioliigassa. Joukkueemme on tarpeeksi kovakuntoinen selvitäkseen siitä, Vertonghen vakuuttelee.

Eurooppa-liigassa Tottenham on selkä seinää vasten, sillä se hävisi otteluparinsa avausosan belgialaiselle Gentille 0-1. Ensi torstaina sillä on tilaisuus kääntää tilanne edukseen europelien kotikentällään Wembleyllä. Wembley on todennäköisesti Tottenhamin kotikenttä ensi kaudellakin – uutta uljasta kotistadionia odotellessa – joten FA Cupin puolivälierä Millwallia vastaan lienee Tottenhamin historian viimeinen cup-matsi tutulla White Hart Lanella.

Jan Vertonghen tietää, että Tottenhamin kannattajat janoavat palavasti pokaaleja, sillä seuran edellinen pytty on Liigacupin voitto kaudella 2007-2008. Palkinto tehdystä työstä on Vertonghenin itsensäkin mielessä.

– Joukkue ja sen valmennusryhmä ansaitsee pokaalin. Voitin palkintoja Ajaxissa, eikä sitä parempaa jalkapallossa olekaan. Kaksi vuotta sitten pelasimme Capital One Cupin finaalissa Chelseaa vastaan (häviten pelin 0-2) ja haluamme sitä lisää. Olemme nyt paljon vahvempia kuin silloin.