Valioliigassa nähtiin talven siirtomarkkinoilla parikin ”lakkoilijaa”. Molemmat tavallaan koskivat West Hamia.

Dimitri Payet oli oma lukunsa, mutta hankaluuksia aiheutti myös José Fonte. Tuolloin Southamptonin kapteenina toiminut toppari ilmoitti haluavansa siirtyä muualle. Lopulta Fonte kaupattiin West Hamiin. Mies kertoi oman versionsa tapahtumista Sky Sportsin haastattelussa.

– Kesällä sain joitain tarjouksia, myös West Hamilta. Tammikuussa he palasivat, eikä minun tarvinnut kauan miettiä. Syitä olivat seuran koko ja muutto olympiastadionille, Fonte sanoi

– Intohimoiset fanit ja managerin sekä puheenjohtajan kunnianhimo. Oli helppo päätös siirtyä West Hamiin. Lontoo on myös lähempänä vaimoni perhettä, joten se tarjosi hänelle apua lasten hoitamisessa. Kaikki kävi järkeen, ja olen äärimmäisen onnellinen.

Haastattelussa kysyttiin, miten siirtosaaga Southamptonin kanssa eteni. Ilmeisesti perheen hyvinvoinnin takaaminen oli merkittävässä roolissa.

– (Kun palasin kesälomalta), juttelin seurajohdon kanssa. Sanoin, että saattaisi tulla mahdollisuus siirtyä, ja että haluaisin seuran miettivän sitä.

– Arvostan sitä, mitä seura teki minun hyväkseni ensimmäisestä päivästä lähtien, mutta meidän kaikkien on huolehdittava perheistämme. Sain tarjouksia, jotka olisivat pitäneet perheestäni huolta tavalla, jota Southampton ei ollut halukas tekemään. Se on vaikea tilanne.

– Saavuin Valioliigaan 29-vuotiaana. Jalkapallon jälkeen pitäisi elää vielä 50 vuotta. Sitä tekee parhaansa itsensä ja perheensä eteen. Kunnioitin seuraa, mutta he eivät olleet halukkaita pääsemään yhteisymmärrykseen ja kompromissiin.

Fonten kohdalla lehdistö puhui siitä, että mies olisi jättänyt tammikuussa virallisen siirtopyynnön. Tämän tiedon Fonte kiistää.

– Näin kaikissa uutisissa, että olin jättänyt siirtopyynnön seuralle. Sitä ei koskaan tapahtunut. Ja sekin, että olisin kieltäytynyt harjoittelemasta ja että olisin ollut huono kapteeni? Täyttä valetta. Olen aina antanut kaikkeni seuralle.