Nuoren saksalaispelaajan Leroy Sanén alku ei ollut täydellinen, mutta hänen otteensa Manchester Cityn paidassa ovat herättäneet ihastusta vuodenvaihteen jälkeen.

Huippunopea Sané on tehnyt kuusi maalia viimeksi pelaamassaan 12 ottelussa. Kun hän ja Raheem Sterling ovat vireessä laidoilla, Cityä on erittäin vaikea pysäyttää.

– Nähdessäni Sanén pelaavan muistan Gareth Balen, kun hän siirtyi Southamptonista Tottenhamiin, entinen valioliigapelaaja Phil Neville totesi BBC:n Match of the Day 2 -ohjelmassa viime viikonloppuna.

– Aikaisemmin tällä kaudella moni ajatteli ”Sané, voi hän on nuori ja hieman heiveröinen, hän ei ole tottunut englantilaiseen jalkapalloon”. Gareth Bale oli sellainen, mutta nyt näen jotakin Gareth Balea muistuttavaa, hän lisäsi.

Hän juoksee puolustuslinjan taakse, käyttää nopeuttaan ja viimeistelee tuhoisasti.

– Hänen nopeutensa on upea, ja tapa, jolla hän ohittaa ihmisiä sillä voimalla ja vauhdilla. Ajoittain yksinkertaisuuskin, hän ei ole pelaaja, joka tekee kaksi-kolme askelharhautusta. Hän juoksee puolustuslinjan taakse, käyttää nopeuttaan ja viimeistelee tuhoisasti. Hänestä voi tulla sensaatiomainen pelaaja.

Sané siirtyi Manchesteriin elokuussa 2016 Schalkesta viiden vuoden sopimuksella. Alustavan siirtosumman kerrottiin olevan 37 miljoonaa puntaa eli noin 43 miljoonaa euroa.

– Aina kun maksaa paljon rahaa, managerit ympäri maailman odottavat parasta. Kun kaikki menee hyvin, se on aina halpaa. Kun asiat menevät huonosti, se on aina kallista, kommentoi Cityn manageri Pep Guardiola.

– Aluksi hän oli kallis, nyt hän tuntuu halvalta.

Lähteet: Goal.com, Manchester Evening News