Englannin jalkapalloliitto (FA) lopetti Stoken maalivahdin Jack Butlandin palkkahyvityksen maksamisen jo viime kesänä – yli puoli vuotta ennen kuin mies on valmis palaamaan tositoimiin Valioliigassa. Asiasta kertoo Stoke Sentinel.

Butlandin nilkka murtui viime vuoden A-maaottelussa Saksaa vastaan. Toipumisen aikana on tullut useita takaiskuja, ja hän palasi harjoituksiin vasta viime viikolla.

Liitto on sopinut valioliigaseurojen kanssa korvaavansa maajoukkuepaidassa loukkaantuneiden pelaajien palkkakuluja siihen asti, kunnes näiden todetaan olevan pelikunnossa.

Aikaisemman käsityksen mukaan FA olisi lopettanut korvausten maksamisen Stokelle viime vuoden marraskuussa, mutta se tapahtuikin todellisuudessa jo kolme kuukautta aiemmin pre-seasonin aikana. Järjestelmässä ei ole valitusmahdollisuutta.

Butlandin, 24, toipumisjakson aikana Stoken tolppien välissä on häärinyt 34-vuotias Lee Grant. Konkarivahti on suoriutunut niin hyvin, että hän on vahva ehdokas seuran vuoden pelaajaksi.

– Totta kai Jackin loukkaantuminen oli valtava menetys. Hän oli Englannin maajoukkuemies ja huippuvahti. Jos Jack Butland ei ole käytettävissä, se on valtava menetys joukkueelle, toimitusjohtaja Tony Scholes kommentoi.

– Mutta sanon, että toimme Lee Grantin sisään ja hän on ollut aivan mahtava. Voisi väittää, ettei menetyksemme ole ollut niin suuri kuin olisi voinut olla, koska Lee on pelannut niin hyvin.