Sky Sports kertoi eilen, että Valioliigan maalikuninkuutta ahnaasti tavoitteleva Romelu Lukaku on tiettävästi kieltäytynyt Evertonin jatkosopimustarjouksesta. Neuvottelupöytää ei ole vielä lopullisesti hyvästelty, mutta tuorein tieto kiihdytti luonnollisesti spekulaatioita belgialaiskärjen uudesta osoitteesta.

Yhtenä potentiaalisimmista vaihtoehdoista on pidetty Lukakun vanhaa seuraa Chelseaa. Skyn asiantuntijan – ja Chelsean pitkäaikaisen apuvalmentajan – Ray Wilkinsin mukaan siirto Chelseaan olisi 23-vuotiaalta Lukakulta kuitenkin vikatikki.

– Hän ei ohittaisi Diego Costaa Chelsean pelaajahierarkiassa, Wilkins toteaa.

– Antonio Conte pitää isokokoisista hyökkääjistä. Hänellä oli Juventuksessakin Fernando Llorente. En siis yllättyisi, jos Chelsea yrittäisi hankkia Lukakun takaisin. He myivät Lukakun 32 miljoonalla eurolla, mutta nyt hänestä pitäisi maksaa ainakin tuplat. Hänestä pitäisi varmaan maksaa 69 miljoonaa euroa.

Lukaku on viimeistellyt Evertonille yhteensä jo 62 liigamaalia. Wilkinsin mukaan Chelsea ei olekaan taatusti ainoa kärkimiestä havitteleva seura, jos Lukaku vain on saatavilla.

– Kaikki havittelisivat häntä, sillä hän on kyvykäs, isokokoinen, vahva ja nopea. Hän voi kehittää parhaita puoliaan eli pääpeliään. Lukaku voi kehittyä vielä paljon ja sitä ajatellen hän on nyt parhaassa joukkueessa.

– Evertonissa hän aloittaa jokaisen ottelun ja tekee paljon maaleja. Hän tekisi virheen, jos hän lähtisi Evertonista, Wilkins naulaa.