Leicesterillä kävi tietyllä tapaa hyvä arpaonni seuran historian ensimmäisessä Mestarien liigan puolivälierä-arvonnassa. Ketut vältti Barcelonan, Real Madridin Bayern Münchenin ja Juventuksen muodostamasta supernelikosta jokaisen. Sen sijaan suurseurat arvottiin eliminoimaan toisiaan.

Leicester puolestaan saa vastaansa kahdesti viimeisen kolmen vuoden aikana loppuotteluun selvinneen Atlético Madridin. Arpa ei ole helppo, mutta tässä vaiheessa niitä ei ole. Verrattuna edellämainittuun suurnelikkoon, se on kuitenkin Ketuille sopivampi.

Vaikeuksia dominoida peliä

Leicesterin tavoin Atlético on vahvimmillaan silloin, kun joukkueen ei tarvitse hallita peliä. Valmentaja Diego Simeonen fyysinen pelitapa nojaa tiiviiseen puolustuspelaamiseen ja nopeaan vastaiskupeliin. Leicesterin tavoin myös Atletin pallonhallintaprosentit kiikkuvat useimmiten 50 prosentin alapuolella.

Atléticon vaikeudet tulevat esiin siinä vaiheessa, kun he joutuvat itse kuskin paikalle. Jos vastustaja on itsekin passiivinen, tilanteet joudutaan luomaan itse, eikä yltiövarovaisuuden myötä niitä paikkoja iskeä juuri tarjoudu.

Kun on vastassa on kaksi vastaiskujoukkuetta, todennäköisyys vähämaalisiin peleihin myös kasvaa. Leicesterille tämä kelpaa, sillä joukkue ei ole niitä maaliahneimpia. Esimerkiksi Barcelonan tai Real Madridin hyökkäysmyllystä selviäminen olisi ollut Ketuille huomattavasti ikävämpi juttu.

Leicesterillä ei mitään hävittävää

Jo ennakkoon muun muassa Juventuksen pitkäaikainen tähtivahti Gianluigi Buffon kommentoi haluavansa välttää kaikista eniten juurikin Leicesterin. Miksikö? Koska tavoitteensa jo ylittäneillä Ketuilla ei ole lainkaan hävittävää.

Sama pätee myös Atléticoa vastaan. Leicester voi kohdata madridilaisjätin täysin paineettomassa tilassa, sillä odotuksia menestyä ei ole. Sen sijaan La Ligassa neljäntenä olevalta Rojiblancosilta odotetaan kahden finaalipettymyksen jälkeen suuria.

Leicester onnistui pudottamaan altavastaajan asemasta huolimatta Atléticoa korkeamalla olevan Espanjan liigan sarjakolmosen Sevillan. Myös Atlético on andalusialaisten tavoin selkeä ennakkosuosikki, mutta ei ylitsepääsemätön este.

Juventusta, Real Madridia, Bayernia tai Barcaa vastaan Leicester olisi ollut vieläkin suurempi altavastaaja. Nyt jatkomahdollisuudet ovat olemassa.

Jos Leicester jatkaa tästä, kaksi suurista on varmuudella ulkona. Tie voisi olla huomattavasti kivikkoisempikin.