Everton on pelannut tunnelmallisella kotistadionillaan Goodison Parkilla sen perustamisvuodesta 1892 lähtien, mutta kenties seura muuttaa lähivuosina uuteen kotiin. Goodison Park on yksi koko maailman vanhimmista jalkapallostadioneista, mutta sen elinkaari valioliigakenttänä lähestyy loppuaan.

Everton on etsinyt paikkaa uudelle stadionille enemmän tai vähemmän aktiivisesti jo noin 20 vuoden ajan. Kolme konkreettista tämän vuosituhannen yritystä ovat kariutuneet milloin rahoitusvaikeuksiin ja milloin paikallisten vastustukseen. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että stadionhanke on ottamassa ensimmäisen tuikitärkeän askeleen eteenpäin.

Seura on päässyt Liverpoolin kaupungin kanssa yhteisymmärrykseen tontin hankkimisesta Bramley-Moore Dockilta. Paikka on ollut Evertonin ykkösvaihtoehto stadionille jo pidempään. Tontti sijaitsee aivan Merseyjoen kupeessa, noin 3,5 kilometrin päässä Goodison Parkilta.

Varsinaisen stadionin rakentamisesta ollaan vielä kaukana, sillä edessä ovat muun muassa rakennusluvan anominen ja saaminen, sekä tietysti rahoituksen hankkiminen. Stadionin rakennuskustannusten uskotaan olevan vähintään 300 miljoonaa puntaa.

– Nyt voimme siirtyä työn seuraavaan vaiheeseen huomattavasti suuremmalla itseluottamuksella, Evertonin toimitusjohtaja Robert Elstone kommentoi uutista Sky Sportsille.

– Kustannuksiin pitää tietysti saada selvyyttä. Meidän täytyy tiedostaa, että stadionista tulee tällä paikalla huomattavasti kalliimpi. Sitoudumme pitämään fanejamme täysin ajan tasalla projektin edistymisestä ja muiden merkkipaalujen saavuttamisesta.

Everton pelaa heti maaottelutauon jälkeen aprillipäivänä tulisen Liverpoolin derbyn. Pelipaikkana on tuolloin kuitenkin Anfield Road.