Moni saattoi luulla, että Michael Keanen ura lähtee laskuun, kun nuorukainen lähti Manchester Unitedista. Tämän kauden otteet Burnleyssa ja Saksaa vastaan pelatun ystävyysottelun kypsä esitys, ovat herättäneet useiden valioliigajoukkueiden huomion.

Ottelu Saksaa vastaan viime keskiviikkona oli englantilaisen ensimmäinen maajoukkueessa.

24-vuotias puolustaja lähti vuonna 2015 pois Manchester Unitedista. Miehen esitykset puolustuksessa kuitenkin oli yksi syistä, miksi Burnley nousi täksi kaudeksi Valioliigaan. Menestystä on tullut nyt myös pääsarjassa ja hyvät otteet ovat saaneet muut seurat hereille.

Viimeisimpänä miehestä on kiinnostunut Independentin mukaan Liverpoolin molemmat seurat Liverpool FC ja Everton. Mainittujen lisäksi myös Chelsea, Leicester ja Manchester City on nostettu esiin nuorukaisen tulevaa joukkuetta arvailtaessa.

– Olen imarreltu näin suurien seurojen kiinnostuksesta, mutta olen keskittynyt Burnleyhyn. Meillä on vielä yhdeksän peliä jäljellä ja niissä tulee varmistaa sarjapaikka, Keane kertoo.

Toppari pelasi Man Unitedin akatemiassa kaksoisveljensä Willin kanssa, joka siirtyi pelaamaan Hull Cityyn samoihin aikoihin, kun Michael siirtyi pelaamaan Burnleyn riveihin.

– Ajattelin aina, että tulen menestymään Man Unitedissa. Sitten tuli muutama valmentajan vaihto ja ne eivät helpottaneet minun matkaani joukkueeseen. Jälkeenpäin sanottuna sieltä lähteminen sai minut yrittämään entistäkin kovemmin. Koin, että minulla oli paljon todistettavaa.

Keane on todennäköisesti myös tänään avauskokoonpanossa, kun Englanti kohtaa Liettuan MM-karsintaottelussa.