Viisivuotias pikkupoika Bradley Lowery sairastaa harvinaislaatuista ja vaikeaa syöpää, jonka paranemisennuste ei ole hyvä. Kuluvan jalkapallokauden aikana Bradleystä on tullut kenties koko Englannin tunnetuin Sunderland-kannattaja.

Bradley on saattanut Sunderlandin pelaajia kentälle useaan otteeseen kauden aikana ja hänen tuekseen on järjestetty huippumenestyksen saavuttanut joulukorttikampanja. Suurimman mediahuomion sai kuitenkin pelaajien visiitti sairaalassa, kun Bradley sai nukahtaa suosikkipelaajansa Jermain Defoen kainaloon.

Sunnuntaina Bradley sai paistatella hetken jälleen parrasvaloissa, kun urhealle pikkumiehelle oli myönnetty kunnia johdattaa Englannin joukkue kentälle MM-karsintapelissä Liettuaa vastaan. Mikäs olisikaan ollut sopivampaa, kuin kävellä käsi kädessä maajoukkueen avaukseen lähes neljän vuoden tauon jälkeen palanneen Defoen kanssa.

Englannin kapteeni Joe Hart teki osaltaan hienon eleen, kun hän salli Bradleyn ja Defoen astella kentälle ihkaensimmäisinä. Ikionnellinen Bradley sulatti useiden TV-katsojien sydämet, sillä pienen taistelijan ilo ei pysynyt kätkössä keneltäkään.

BBC Sport

@BBCSport
This little hero was an England mascot today. 😀

We hope you enjoy your day, @Bradleysfight!

#ENGvLIT
bbc.in/2npqJZL

22. peliminuutilla Bradley sai lisää aihetta riemuun, sillä tuolloin Jermain Defoe viimeisteli ottelun avausmaalin. Englanti johtaa peliä 1-0 ensimmäisen puoliajan jälkeen.