Viikonloppuna tuli kuluneeksi tasan yhdeksän kuukautta siitä, kun Islanti järjesti viime EM-turnauksen suurimman sensaation pudotettuaan Englannin jatkosta maalein 2-1. Jalkapallon arvokisojen puolivälieräpaikka oli epäilemättä yksi Islannin urheiluhistorian suurimmista saavutuksista, ja voittoa juhlistettiin piskuisessa saarivaltiossa asianmukaisesti – muutenkin kuin lyömällä käsiä yhteen ja huutamalla HU!

Riemu oli tulivuorimaassa ylimmillään, kaikki maalliset huolet tuhkatiessään ja ihmismieli täynnä rakkautta. Niin täynnä, että rakkautta osoitettiin illan päätteeksi myös ruumiillisin keinoin yhdessä jos toisessakin punkassa. Ja sen tuloksena Islannissa on nyt putkahtanut maailmaan koko joukko tulevia futaajia tai jalkapallon ystäviä.

Goal-sivusto lainaa islantilaislehti Visiriä kertoessaan siitä, kuinka Landspitali-sairaalassa annettiin ennätyksellisen suuret määrät synnytyskipuja lievittävää epiduraalia viime viikonloppuna.

– Teimme tänä viikonloppuna ennätyksen synnytysosaston epiduraalin määrässä – yhdeksän kuukautta sen jälkeen, kun Islanti voitti Englannin 2-1, Asgeir Petur Porvaldsson sairaalan anestesiaosastolta kirjoitti Twitterissä.