Valioliigassa pelaavan Swansean amerikkalaisomistaja Jason Levien kertoo, mitä putoaminen korkeimmalta sarjatasolta merkitsisi seuran kannalta.

– Se haittaa mahdollisuuksiamme kasvaa kaupallisesti, jos emme ole Valioliigassa. Olemme keskustelleet liikkeistämme, jos putoamme tänä vuonna tai minä tahansa vuonna, Levien sanoo Wales Onlinen mukaan.

– Meidän olisi oltava strategisia parachute-rahojen kanssa sekä pelaajasopimusten ja niiden kanssa, joiden täytyy ehkä lähteä meiltä. Suuria kaupallisia mahdollisuuksia on olemassa, mutta meidän on menestyttävä kentällä. Jos putoamme, ensimmäinen, toinen ja kolmas fokuksemme on yksinomaan paluu Valioliigaan, hän jatkaa.

Omistaja ottaa kantaa myös siihen, jääkö suunniteltu stadionlaajennus toteutumatta mahdollisen putoamisen hetkellä.

Jos putoamme, ensimmäinen, toinen ja kolmas fokuksemme on yksinomaan paluu Valioliigaan.

– Meillä on pitkän tähtäimen suunnitelmat, ja haasteita tulee eteen. Emme tee muutoksia stadionille vain ensi kautta varten vaan pitkällä tähtäimellä. Tietysti monia asioita on pohdittava, jos sarjatasomme muuttuu, mutta päätöstä stadionista ei tehdä vain ensi kauden perusteella.

Levien muistuttaa, että Swanseassa on tehty onnistuneita ratkaisuja jo pitkään. Se on taannut menestyksen.

– Moni niistä ihmisistä on edelleen täällä kanssamme ja tuo meille mahtavaa tietoutta. He auttaisivat meitä varmistamaan, että tekisimme oikeat ratkaisut palataksemme mahdollisimman pian takaisin Valioliigaan.

Omistajan mukaan osinkoja ei ole määrä jakaa tällä kaudella. Tavoitteena on nostaa Swansean profiilia kotimaassa ja ulkomailla.

– Kasvattaaksemme seuraa meidän on kasvatettava seuran mainetta täällä ja ulkomailla, menestyttävä kentällä ja tehtävä loistava yhteistyötä kanssaomistajien kanssa. Haluamme katsoa taaksepäin ja sanoa, että johdatimme seuran parempaan paikkaan kuin mistä sen löysimme.