Leicesterin manageriksi kesken kauden noussut Craig Shakespeare haastoi joukkueensa saavuttamaan Mestarien liigan paikan uudestaan.

Englannin Valioliigan hallitseva mestari putosi eilen Atlético Madridille yhteismaalein 2-1. Otteluparin jälkimmäinen osa-ottelu päättyi 1-1 -tasatulokseen.

– Koko seura, meidän kannattajat, pelaajat ja omistajat saavat olla ylpeitä, Shakespeare sanoi BT Sportille.

– Saimme heidät helisemään yrityksellämme ja sitoutumisella, jota osoitimme. Ei ole mikään häpeä hävitä tuon tason joukkueelle.

Kyseinen kausi oli ensimmäinen kerta, kun Leicester pelasi Mestarien liigaa. Siihen nähden kahdeksan parhaan joukkoon pääseminenkin on hyvä saavutus. Valioliigassa kilpailu näihin peleihin oikeuttavista sijoituksista on äärimmäisen kova ja vaatii miltä tahansa joukkueelta erinomaista kautta.

Leicester ansaitsi paikkansa viime kauden yllätysmestaruudella. Vaikka monen mielestä kuulostaisikin mahdottomalta, että joukkue selviytyisi lähitulevaisuudessa uudestaan neljän parhaan joukkoon, niin joukkueen valmentaja toivoo, että lisää on tulossa.

– Sanoin pelaajille, että heidän tulisi haluta lisää tämänkaltaisia pelejä. Kaikki olivat samaa mieltä ja halusivat lisää.

– Jokainen jalkapalloilija tahtoo pelata korkeimmalla tasolla. Mestarien liiga on kaikista korkein taso ja nyt meidän tulee palata voittojen tielle Valioliigassa.

Leicesterin esitys tiistai-iltana kotikentällään oli miehekäs. Atléticon tekemä vierasmaali teki kuitenkin joukkueen jatkoon pääsystä todella vaikeaa.

– Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme todella hyvin, mutta sitten tuli maali ja se muutti ottelusuunitelmaamme. Tiesimme, että meidän tulisi tehdä kolme osumaa. Saimme momentumin vielä, kun Jamie Vardy teki maalin, mutta jatkoonmenomme ei vain ollut tarkoitettu.