Evertonin valmentajalla Ronald Koemanilla oli paljon puhuttavaa Manchester Unitedista. Hänen mielestään joukkue ei tule selviytymään Valioliigan neljän parhaan joukkoon ja se ei olisi näin ollen Valioliigan maalipörssiä johtavalle Evertonin Romelu Lukakulle askel eteenpäin.

– En näe Manchester Unitedin sijoittuvan neljän parhaan joukkoon. Zlatan Ibrahimovicin loukkaantuminen näytti pahalta. Kun katsoo, kuinka paljon pelejä heillä on vielä jäljellä tällä kaudella, niin näen heidän jäävän neljän parhaan joukkueen ulkopuolelle.

– En ole vakuuttunut heidän tavastaan pelata. He ovat vaikeuksissa otteluiden ratkaisemisessa. Me pelasimme Evertonin kanssa kahdesti heidän kanssa tasapelin ja molemmissa peleissä meille oli tarjolla enemmän.

Vaikka Man United ei sijoittuisi neljän parhaan joukkoon Valioliigassa, niin he voivat vielä päästä Mestarien liigaan voittamalla Eurooppa-liigan. Se eteni kilpailun välieriin tällä viikolla, mutta Koeman ei löytänyt tästäkään asiasta hirveästi positiivista.

– Eurooppa-liiga on täysin eri kaliiberin asia verrattuna Mestarien liigaan. Man United oli vaikeuksissa voittaa Anderlechtin kaltaisen joukkueen, mikä kertoo minkälainen kausi heillä on käynnissä.

Lukakun tulevaisuus on puhuttanut todella paljon. Viime aikoina on uutisoitu, että pelaaja ei olisi jäämässä Evertoniin enää ensi kaudeksi. Joukkueen valmentaja kuitenkin uskoo vielä, että saa pidettyä kiinni kultakimpaleestaan.

– Evertonilla on nyt resursseja pitää jokainen pelaajansa ja se tarkoittaa myös Lukakua, jolla on vielä kaksi vuotta sopimustaan jäljellä. Juttelen omistajien kanssa joka viikko. Haluamme ottaa seuraavan askeleen kohti korkeampaa tasoa.

Everton on tällä hetkellä pääsemässä ensi kaudeksi Eurooppa-liigaan. Tämän seurauksena joukkueen tulee Koemanin mielestä hankkia uusia pelaajia.

– Tarvitsemme ensi kaudeksi laajemman ringin, koska pääsemme Eurooppaan. Tärkeintä on kuitenkin pitää kiinni parhaista pelaajistamme ja teemme kaikkemme sen eteen.

– Olen itsekin pelannut, joten tiedän, mitä on olla pelaaja, jolla on paljon kunnianhimoa.