Vappuviikonloppu on Valioliigassa erityisen mielenkiintoinen, sillä ratkaisuja on odotettavissa sarjataulukon molemmissa päissä.

Jumboryhmä Sunderlandin putoaminen voi varmistua jo lauantaina, mikäli joukkue kerää Hullia vähemmän pisteitä 35. kierroksella. Black Cats isännöi Bournemouthia, kun taas Hull matkustaa etelään Southamptonin vieraaksi.

– Jatkamme taistelua niin kauan kuin meillä yhä on mahdollisuus. Haluamme voittavan momentumin ja löytää uudestaan voittavan tunteen, Sunderlandin manageri David Moyes toteaa.

– Kannattajilla on oikeus ilmaista turhautumisensa. Turhautumista on ollut täällä neljän tai viiden vuoden ajan, ja manageri ottaa siitä vastaan suurimman osan. Haluan vain kannattajien olevan pelaajien tukena, jotta nämä saavat kaikki mahdollisuudet pelin voittamiseen.

Muita putoamistaiston kannalta tärkeitä pelejä ovat lauantain Crystal Palace–Burnley ja sunnuntain Middlesbrough–Manchester City.

Chelsea pelaa Goodison Parkilla

Neljän pisteen erolla Valioliigaa johtava Chelsea kohtaa sunnuntaina Evertonin vieraissa. Reilut pari tuntia myöhemmin sarjakakkonen Tottenham mittaa paikallisvastustaja Arsenalin Pohjois-Lontoon hegemoniaottelussa.

– Tällä hetkellä tuntemukseni on se, että niin lähellä ollessa – vain neljän pisteen päässä – ilman mestaruutta jääminen olisi minulle suuri pettymys, kommentoi Tottenhamin luotsi Mauricio Pochettino.

– Haasteeni tai tavoitteeni ei ole olla Arsenalin yläpuolella. Tavoitteeni on olla 19 joukkueen yläpuolella ja ensimmäinen, olla kärjessä. Ennen meidän otteluamme pelattavaa Chelsean peliä ei voi sivuuttaa, mutta pelasimme päivä sen jälkeen, kun he olivat hävinneet Crystal Palacelle, eikä se vaikuttanut valmistautumiseemme.

Arsenalin managerin Arsène Wengerin mielestä tämä on yksi harvoista kerroista, kun Spurs lähtee derbyyn ennakkosuosikkina suuren yleisön silmissä.

– Odotan avointa, omistautunutta peliä, jossa on kova vauhti. Maaleja voi tulla, sillä molemmat joukkueet pelaavat positiivista jalkapalloa. En usko, että kolmen kärkeä on vielä ratkaistu. Meillä on mahdollisuus olla siellä vain jos voitamme omat pelimme. Meidän ei tarvitse spekuloida ollenkaan, ranskalainen miettii.

José Mourinho toppariksi?

Neljän parhaan joukkoon mielivä Manchester United lähtee sunnuntain Swansea-kamppailuun melkoisessa pelaajapulassa. Etenkin toppariosastolla riittää murheita Chris Smallingin, Phil Jonesin, Marcos Rojon ja Timothy Fosu-Mensahin loukkaantumisen myötä. Eric Bailly ja Daley Blind puolestaan saattavat kaivata lepoa.

– Tällä hetkellä se on ainoa vaihtoehto, joka meillä on. Axel (Tuanzebe), Eric ja Daley. Minun on puhuttava heidän kanssaan siitä, minkälainen tilanne heillä on ja miltä heistä tuntuu. Minäkin harjoittelen kovaa punttisalilla, joten myös minä olen vaihtoehto. Mourinho ja Tuanzebe Swanseata vastaan, manageri José Mourinho heittää.

Kolmossijalta kierrokselle lähtevä Liverpool pääsee tositoimiin vasta maanantai-iltana, kun vastaan asettuu Watford vieraskentällä.

Valioliigan 35. kierros

Lauantai 29.4.
17.00 Southampton – Hull Viasat
17.00 Stoke – West Ham
17.00 Sunderland – Bournemouth
17.00 West Bromwich – Leicester
19.30 Crystal Palace – Burnley Viasat

Sunnuntai 30.4.
14.00 Manchester United – Swansea Viasat
16.05 Everton – Chelsea Viasat
16.05 Middlesbrough – Manchester City
18.30 Tottenham – Arsenal Viasat

Maanantai 1.5.
22.00 Watford – Liverpool Viasat

Lähteet: BBC ja BT Sport