Manchester Unitedin loukkaantumishuolet ovat helpottaneet Eurooppa-liigan tämän illan välieräottelun alla. Celta Vigon ja Unitedin välinen ensimmäinen osaottelu käynnistyy Espanjassa kello 22.05 Suomen aikaa.

Phil Jones, Chris Smalling, Paul Pogba ja Eric Bailly ovat palanneet harjoituksiin, ja heidät saatetaan nähdä tositoimissa. Sen sijaan manageri José Mourinho vahvisti ottelun aattopäivänä, että viikonloppuna loukkaantuneen Luke Shaw’n kausi on ohi.

– Se on tietysti tärkeä loukkaantuminen, mutta päättääksemme toimenpiteestä odotamme yhä toista mielipidettä lääkäreiltä. Hän on ulkona kauden loppuun asti, se on vahvistettu, portugalilainen sanoi.

Smalling ja Jones eivät ole pelanneet sen jälkeen, kun he loukkaantuivat maaliskuun puolivälissä maajoukkuekomennuksella. Baillyn nilkka vääntyi Swanseata vastaan, ja Pogba on ollut toipilaana takareisivaivan takia.

Sairastuvalla ovat edelleen Zlatan Ibrahimović, Marcos Rojo ja Timothy Fosu-Mensah. Marouane Fellaini on käytettävissä, sillä hänen pelikieltonsa koskee ainoastaan kotimaisia otteluja.

– En ajattele liikaa (mahdollista) saavutusta. Tiedän tämän olevan ainoa kilpailu, jota Manchester United ei ole koskaan voittanut. Olisi mahtavaa, jos ympyrä sulkeutuisi ja sanoisimme ”Olemme seura, joka on voittanut jokaisen kilpailun jalkapallomaailmassa”, pohti Mourinho.

– Niin monen (loukkaantumisen) jälkeen se olisi hyvä saavutus meille joukkueena.

Tilastot eivät lupaa hyvää Unitedille

Tilastot eivät kuitenkaan lupaa hyvää Unitedille, joka on voittanut espanjalaisen joukkueen vieraskentällä vain kaksi kertaa 22 yrittämällä.

Celta on hävinnyt kolme edellistä euro-otteluaan englantilaisjoukkueita vastaan. Edellinen voitto on vuodelta 2000, jolloin se kaatoi Aston Villan.

Korkeasta prässipelistään tunnetun Celtan valmentaja Eduardo Berizzo sanoo joukkueen kunnioittavan maineikasta vastustajaa, mutta pelkoa ei ole ilmassa, vaikka United porskuttaa 11 ottelun tappiottomassa putkessa.

– Kuinka voitamme? Olemme uskollisia sille, mitä olemme. Olemme löytäneet identiteetin ja uskomme tähän identiteettiin: paljon prässäystä, paljon pallonhallintaa ja usko jatkuvaan hyökkäämiseen. Ainoa tapa Unitedin kaltaisen joukkueen lyömiseksi on olla uskollinen omalle identiteetille, kommentoi Berizzo.

Hän ei usko, että ottelusta tulee lineaarinen, vaan pelissä tapahtuu useita muutoksia 90 minuutin aikana.

– Manchester United muuttaa pelaamistaan vastustajan mukaan, joten meidän on oltava valmiita siihen.

Eurooppa-liigassa on valtavat panokset, sillä kilpailun voittaja saa automaattisen paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Loppuottelu pelataan 24. toukokuuta Tukholmassa.

Eurooppa-liigan välierät, 1. osa

Celta Vigo – Manchester United kello 22.05 Nelonen Pro 1

Mahdolliset avauskokoonpanot

Celta: Sergio Álvarez; Mallo, Cabral, Fontàs, Jonny; Radoja, Pablo Hernández; Aspas, Wass, Sisto; Guidetti

Man United: Romero; Valencia, Bailly, Darmian, Young; Pogba, Carrick, Herrera; Mkhitarjan, Rashford, Martial

Lähteet: Sky Sports, The Independent, UEFA.com