Valioliigassa sijalle 17 päätynyt Watford teki yhden kevään kovimmista kaappauksista, kun se ilmoitti lauantaina palkanneensa valmentajakseen portugalilaisen Marco Silvan. Portugalissa ja Kreikassa aiemmin hyvin menestynyt Silva teki Hullin peräsimessä erinomaista työtä kevätkaudella, mutta ei onnistunut pitämään joukkuetta Valioliigassa.

39-vuotias Silva oli tiettävästi myös ainakin Porton ja Crystal Palacen tähtäimessä, mutta lopulta Watford nappasi miehen. Silvasta tulee siten jo yhdeksäs valmentaja Watfordissa viiden vuoden sisällä. Managerinpesti on ollut seurassa hyvin tuulinen paikka, mutta Silva ei seuran potkuherkkyyttä kavahda.

– Pidän seurajohdon kunnianhimoisesta projektista. Tämä on hyvä haaste. Seura haluaa kehittyä tulevien kausien aikana ja sitä minäkin yritän tehdä urallani – kehittyä koko ajan, tehdä hyvää työtä ja varmistaa hyvän yhteyden managerin ja seuran välillä. Seuran kunnianhimo on minulle todella tärkeää, Silva totesi Watfordin kotisivuilla.

Päättyneen kauden valmentajan Walter Mazzarrin alaisuudessa Watford hävisi kauden kuusi viimeistä peliään ja jäi vaatimattomalle sijalle juuri putoamisviivan yläpuolelle. Silva tietää, että se ei seuralle riitä. Eikä seurajohto mieheltä pieniä odotakaan, sillä häntä nimitettiin sopimuksen julkaisun yhteydessä ”yhdeksi Valioliigan tavoitelluimmista managereista”.

– On tärkeää, että kaikki tietävät tavoitteemme. Watford haluaa kehittyä valioliigaseurana ja me haluamme nousta sarjataulukossa ylöspäin. Haluamme pelata hyvää jalkapalloa, jotta fanit pitävät näkemästään, Silva lupaa.

Lähde: Guardian