Tottenhamin Christian Eriksen on saanut huomata, kuinka Barcelona-huhut ova yltyneet hänen ympärillään. Vaikka keskikentän maestro tiedostaa, että vain harvat pystyvät vastaamaan kieltävästi Barcelonan kosiskeluihin, hän on toistaiseksi päättänyt jäädä Tottenhamiin.

– Sopimukseni Tottenhamin kanssa on voimassa vielä muutaman vuoden ajan. Jalkapalloilijoiden ympärillä pyörii aina huhuja, Eriksen kertoi Ekstra Bladetin haastattelussa.

25-vuotias Eriksen vieraili teini-ikäisenä Barcelonan testattavana ennen kuin hän vaihtoi Tanskan juniorisarjat Ajaxin akatemiaan.

– Vierailin siellä yhdessä vaiheessa, mutta se ei ollut erityisen hyvä kokemus, Eriksen muisteli.

– Barcelona on hieno seura. Vain harva pystyy sanomaan heille ei, pelaaja jakoi kehuja espanjalaisjätille.

Eriksen sanoi lausunnossaan, että hän haaveilee pelaamisesta korkeimmalla mahdollisella tasolla kahden tai kolmen vuoden päästä. Tanskalainen korostaa, että hän voi jatkaa myös Tottenhamissa, jos lontoolaisseura pystyy kasvamaan nopeasti huipulle.

Myös Eriksenin pelaaja-agentti Martin Schoots painotti toukokuun alussa, että pelaaja keskittyy Tottenhamiin eikä välitä Barcelonan osoittamasta kiinnostuksesta.

Eriksenin markkina-arvo on kasvanut tasaisesti jo seitsemän vuoden ajan. Jalkapallon kansainvälisen tutkimuslaitoksen CIES:n mukaan pelaajan markkina-arvo on tällä hetkellä 46,6 miljoonaa euroa. Viime kaudella tanskalainen kapellimestari jakoi toiseksi eniten maalisyöttöjä koko Valioliigassa. Erityisen ahkerasti hän kuitenkin rakenteli peliä FA Cupissa, jossa syöttöpisteitä kilahti tilille kuusi kolmessa ottelussa. Tahti vastasi yhtä maalisyöttöä per puoliaika.