Gareth Southgaten luotsaama Englanti ei taaskaan kyennyt voittamaan isoa jalkapallomaata. Siinä missä Kolme leijonaa hävisi maaliskuussa Saksalle 0-1, nyt Ranska oli parempi maalein 3-2.

Ranska ylsi voittoon alivoimaisena, mutta toisaalta kyse oli vain harjoitusottelusta. Erityisen pettynyt Southgate ei siis ollut.

– 90 minuutin aikana näimme asioita, joissa olemme erittäin hyviä. Pallollisena aiheutimme Ranskalle paljon ongelmia, loimme tilanteita ja näytimme vaarallisilta, Southgate sanoi Sky Sportsille pelin jälkeen.

– Teimme kaksi maalia, mutta toisaalta näimme myös, missä meidän on oltava parempia. Se on palloton pelaaminen ja tietyssä tilanteessa pelaaminen.

”Välillä halusimme prässätä”

Englanti pelasi kolmen puolustajan linjalla, jonka muodostivat Phil Jones, John Stones ja Gary Cahill. Se toimi Southgaten mukaan hyvin, mutta myös aihetta oli huoleen yhden asian suhteen.

– Millä tahansa systeemillä olisimme pelanneetkaan, meillä olisi ollut ongelmia heidän vauhtinsa ja voimansa kanssa. Raaka atleettisuus tekee Ranskasta yhden vaikeimmista vastustajista.

– Se on ehdottomasti jotain, mitä Ranskalla on kaikissa ikäryhmissä. He aiheuttavat valtavia ongelmia vastahyökkäyksillään, jos oma pelaaminen ei ole erinomaisesti organisoitua.

– Välillä halusimme prässätä, mutta se on tehtävä prikulleen oikein tällaista joukkuetta vastaan. Jos jättää aukkoja väärillä hetkillä, he käyttävät ne hyväkseen. Niin he tekivät nytkin.

Harry Kane vei Englannin johtoon ja tasoitti toisen puoliskon alussa rangaistuspotkusta lukemat 2-2:een. Ranskan maaleista vastasivat Samuel Umtiti, Djibril Sidibé ja Ousmane Dembélé. Suoraa punaista näytettiin rangaistuspotkua edeltäneessä tilanteessa Raphaël Varanelle. Debytanttina Englannin paidassa nähtiin Tottenhamin Kieran Trippier.