Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen paketoi Valioliigan avauskierroksen suurseurojen osalta. Liverpool ja Chelsea eivät vakuuttaneet, toisin kuin Man City ja Tottenham.

Miltä Liverpool näytti? Maaliverkot olivat ainakin kovilla…

Ennakoin Klopp-jalkapalloa ja vahvaa prässipeliä. Kehotin Valioliiga.comin palstallani seuraamaan nimenomaan sitä. Mutta tästä ei näkynyt jälkeäkään. Ei ollut Kloppin joukkueelle ominaista energiaa ja juoksua, Paatelainen sanoo.

– Tietysti Watfordille kunnia siitä, että he tekivät Liverpoolille pelin niin vaikeaksi. Heidän prässinsä toimi hyvin, Liverpoolin ei. Jos Watford sitoutuu näin vahvasti peliin jatkossakin, pisteitä tulee. Tietysti pitää myös mainita, että Liverpool sortui taas kerran helmasyntiinsä: heikkoon erikoistilannepuolustamiseen.

City haki voiton Brightonista. Mitä tästä jäi käteen?

– City oli tyypillinen City. He pitivät palloa ja veivät selvästi peliä. Brighton ei päässyt ottelussa oikein mihinkään. Eikä nousijaryhmä edes käytännössä kuuden pelaajan puolustuslinjallaan pystynyt Cityn peliä rikkomaan. Vahva esitys vieraskentällä. City esitteli jälleen kerran loistavia lyhyitä, murtavia syöttöjä päätyviivalle laidasta leikkaavalle pelaajalle. Tilanteita tuli. Ansaittu vierasvoitto.

”Spurs on valmis tähän kauteen”

Chelsea ei sen sijaan vakuuttanut. Oliko ottelun ainakin osittain ratkaissut punainen kortti oikea tuomio?

– Ei ollut. Mielestäni se ei ollut punaisen paikka. En sitten tiedä, onko tämä osa-alue juuri se, jota tuomareille on kauden alussa painotettu: otetaan pois kaikki pohjat edellä tulevat taklaukset. Se selittäisi, miksi punainen nousi. Viime kauden tulkinnoilla se ei ollut punaisen paikka.

– Muuten Chelsea oli todella heikko avausjaksolla. Aika sekaisin koko pakka. Eden Hazardin merkitys näkyi selvästi. Toisaalta jopa kahden miehen alivoimalla Chelsea oli tulla tasoihin. Siitä sai varmasti hyviä asioita mukaan jatkoon.

Tottenham aloitti kautensa vierasvoitolla Newcastlesta. Miltä Spurs näytti?

– Vahvalta. Ja omalta itseltään. Spurs on valmis tähän kauteen, sen avauspeli näytti. Joukkueen pelaamisessa oli iloa ja luovuutta. Varsinkin avausmaali oli todella hienon – ja Tottenhamille tutun – kombinaation tulos. Dele Alli on varmaankin Valioliigan paras ajoittamaan juoksunsa linjan takaa takatolpalle. Eriksen tiesi tarkasti, mihin pallon laittaa. Kaikin puolin tasapainoinen avauspeli vieraskentällä.

Paatelaisen mietteet Manchester Unitedin ja Arsenalin avauskierroksen otteista voit lukea tästä.

Valioliigahistorian ensimmäinen suomalaispelaaja ja Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen toimii Valioliiga.comin analyytikkona koko kauden ajan. Mixun Special One -palstalla on luvassa kolumneja ja videoita, joissa taktiset huomiot näyttelevät pääosaa (uutinen).