Sarja-avauksensa 0-2 Tottenhamille hävinnyt Newcastle on lähellä kesän ensimmäistä hyökkääjähankintaansa. Harakat ovat saamassa riveihinsä Stoken kärkimiehen Joselun.

BBC:n mukaan Newcastle maksaa 27-vuotiaasta hyökkääjästä noin 5 miljoonan punnan siirtosumman. Stoke maksoi Joselusta Hannoverille kaksi vuotta sitten hieman enemmän, eli 5,75 miljoonaa puntaa.

Joselu pelasi viime kaudella lainalla La Ligan Deportivo La Coruñassa, jossa hän teki kuusi maalia 24 ottelussa. Ainoalla kaudellaan Stokessa espanjalainen onnistui maalinteossa neljä kertaa.

Saksassa syntynyt Joselu oli pelannut ennen Stokeen siirtymistään Hannoverin lisäksi kasvattajaseurassaan Celta Vigossa, Real Madridissa, Hoffenheimissa ja Eintracht Frankfurtissa. Miehen yhden kauden maaliennätys pääsarjatasolla on yhdeksän maalia. Se syntyi Eintrachtissa kaudella 2013-2014.

Ennen Joselua Newcastle on hankkinut tänä kesänä viisi uutta pelaajaa. Joukkue on vahvistunut puolustaja Florian Lejeunella ja Javier Manquillolla sekä keskikentän kolmikolla Mikel Merino, Christian Atsu ja Jacob Murphy.