Manchester City hävisi Liigacupissa Aston Villalle 2-4. Valioliigassa City on seitsemäntenä neljä pistettä sarjaa johtavasta Chelseasta jääneenä. Mestarien liigan ensimmäiseltä kierrokselta jäi taskuun nolla pistettä Real Madridin vieraana. Mikä Cityn pelissä on pielessä?

Puolustuspeli vuotaa

Liigassa viisi ottelua, seitsemän päästettyä maalia. Mestarien liigassa yksi ottelu, kolme päästettyä. Liigacupissa yksi ottelu, neljä päästettyä. Lisätään päälle vielä kauden alla pelattu Community Shield, jossa meni kaksi omiin. City on siis päästänyt kahdeksassa ottelussa 16 maalia, mikä tarkoittaa tasan kahta per ottelu. Oli kyseessä mikä joukkue hyvänsä, kaksi päästettyä keskimäärin jokaisessa ottelussa on liikaa. Sergio Agüeron ja Carlos Tevezin on syytä pysyä kunnossa näillä tilastoilla, jos City mielii ottelunsa voittaa.

Hämmentävää tilanteessa on se, että siirtoikkunan aikana City vahvisti joukkuettaan nimenomaan puolustuspelin spesialisteilla (Javi García ja Jack Rodwell). Koko joukkueen puolustaminen on ollut luvalla sanoen surkeassa jamassa. Eikä henkilökohtaiset virheet auta asiaa. Muistelkaapa ennakkoon paljon hehkutettua Mestarien liigan ottelua Real Madridin ja Manchester Cityn välillä. Vaikka Real voitti ottelun viime hetken maaleilla, niin kyllähän espanjalaiset olivat niitä kuuluisia isiä ja citizenit poikia. En muista, olenko koskaan nähnyt niin heikkoa peliä Vincent Kompanylta, joukkueen kapteenilta ja viime kauden kenties parhaalta pelaajalta.

Mancinin erikoiset kommentit

Roberto Mancini on viime aikoina keskittynyt kaikkeen muuhun kuin joukkueensa suoritustason parantamiseen. Joe Hart kritisoi oman joukkueensa peliä tappiollisen Madridin vierailun jälkeen. Täysin perustason analyysiin Mancini puuttui julkisesti sanomalla, että Hartin pitäisi keskittyä torjumaan palloja, eikä kritisoimaan joukkuettaan. Kyseisen ottelun nähneet lienevät samaa mieltä kanssani siitä, että ilman Hartia ottelu olisi ratkennut hyvin paljon aiemmin. Johtopäätös: Se on Mancini, jonka olisi syytä keskittyä valmentamaan joukkuettaan, eikä huutelemaan turhuuksia mediassa.

Eikä mennyt kuin viikko ja johan kiehui taas. Liigacup-kierroksen jälkeen Mancini päätti aloittaa ajojahdin kaikkia muita Valioliiga-managereita kohtaan valittamalla, kuinka muut managerit tulevat häiritsemään hänen ja tuomarin välisiä keskusteluja. Johtuu kuulemma siitä, että hän on italialainen. Niinpä niin.

Tänä viikonloppuna City matkustaa Lontooseen Fulhamin vieraaksi. Toistaiseksi vain Yaya Touré ja Tevez ovat pelanneet hyvin. Craven Cottagelta ei varmasti lähde kolmea pistettä Manchesteriin, jos muu porukka jatkaa yhtä heikkoja esityksiään. Mutta. Jos Mancini keskittyy olennaiseen ja jos puolustus saadaan viime kauden muottiin, Cityn murhaava hyökkäysvoima hoitaa väistämättä loput.