Valioliigan kuudes kierros käynnistyy tänään. Tällä kierroksella katseet kohdistuvat tämän päivän peleihin, sillä tiedossa on kaksi kovaa kamppailua.

Arsenal-Chelsea

Perinteiseen lontoolaisseurojen kohtaamiseen lähdetään tasaisista asemista, sillä kumpikaan joukkue ei ole toistaiseksi hävinnyt yhtään ottelua. Chelsea lähtee peliin sarjakärkenä ja Arsenal löytyy sijalta viisi. Joukkueiden välinen piste-ero on silti vain neljä pistettä. Viidestä viimeisestä pelistä neljä voittanut Chelsea lähtee peliin pienoisena ennakkosuosikkina Arsenalin kotiedusta huolimatta.

Arsenalin puolustus on ollut alkukaudesta hyvä, mutta hyökkääminen ja viimeistely on alkukaudesta ollut kovan työn ja tuskan takana. Manchester Unitediin kesällä siirtyneen Robin Van persien korvaajaksi hankittu Olivier Giroud ei ole toistaiseksi täyttänyt odotuksia. Viime kaudella Ranskan liigan maalipörssin voittanut ranskalainen ei ole vielä avannut maalitiliään Valioliigassa. Hyökkääjistä Lukas Podolski on osoittanut heräämisen merkkejä tehden viimeisessä kolmessa pelissä kaksi maalia.

Arsenal saanee takaisin luottotopparinsa Thomas Vermaelenin, joka on toipunut kuumeesta. Joukkueen maalivahdin Wojciech Szczesnyn uskotaan edelleen olevan sivussa, joten vahvasti pelannut Vito Mannone jatkaa tolppien välissä.

Chelsea saa tärkeän pelaajan takaisin kokoonpanoonsa, sillä Frank Lampard on toipunut nilkkavammastaan. Joukkueen suurimpana heikkoutena voidaan pitää hyökkäyksen terävintä kärkeä. Didier Drogban lähdön jälkeen Chelsealla ei ole ollut tasaista kärkipelaajaa heittää avaukseen. Fernando Torres on pelannut viime pelit heikosti hyvän alun jälkeen.

Chelsean vahvuus piilee keskikentässä. Eden Hazard on dominoinut keskikenttää ensimmäisellä Valioliigakaudellaan ollen joukkueen tehokkain pelaaja. Myös Oscar antoi vahvoja näyttöjä puolentoista viikon takaisessa Juventusta vastaan pelatussa Mestarien liigan ottelussa tehden kaksi maalia.

Ottelusta voidaan odottaa tasaista ja vähämaalista kamppailua. Chelsea pitää luultavasti enemmän palloa Arsenalin keskittyessä puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin. Voittomarginaali jäänee yhden maalin kokoiseksi.

Manchester United-Tottenham

Manchester United lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, sillä joukkue ei ole hävinnyt yhtäkään ottelua Evertonia vastaan pelatun avauspelin jälkeen. Sir Alex Ferguson saa ottelussa käyttöönsä kuukauden tauon jälkeen loukkaantumisestaan toipuneen Wayne Rooneyn. Myös Darren Flectcher on taas pelikunnossa. Rooneyn paluu tulee tärkeään paikkaan, sillä Antonio Valencia loukkaantui viime viikonloppuna pelatussa Liverpool-ottelussa. Rooneyn ollessa kunnossa Shinji Kagawa siirtynee pelaamaan Valencian laidalle.

Joukkueen puolustusta varjostavat edelleen useat loukkaantumiset – viimeisimpänä Nemanja Vidic. Vidicin ollessa poissa ottaa pienistä loukkaantumisista itsekin kärsinyt Jonny Evans hänen paikkansa.

Tottenhamin kausi ei ole alkanut parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kaksi voittoa viidestä pelistä on Mestarien liigan paikasta haaveilevalle Spurs-ryhmälle heikko suoritus. Joukkueen puolustuksesta poissa ovat Younes Kaboul ja Benoit Assou-Ekotto. Lisäksi keskikentän Scott Parker sekä hyökkääjä Emmanuel Adebayor ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Elokuussa hankittu Moussa Dembele on pelannut loistavasti Parkerin paikalla. Hyökkäyksessä Jermain Defoe on ollut joukkueen paras maalintekijä neljällä tehdyllä maalillaan. Brad Friedel jatkanee maalilla kahden voitetun ottelun jälkeen. Lyonista hankitun Hugo Llorisin Valioliigadebyytti siirtyy taas hieman pidemmälle tulevaisuuteen.

Unitedin peli on tähän mennessä kulkenut kaikilla osa-alueilla paremmin kuin Spursilla. Joukkueen tehokas hyökkäyspeli ei ole siltikään poistanut sitä tosiasiaa, että puolustus on vuotanut joissakin otteluissa varsin näkyvästi. Viimeisessä kahdessa pelissä puolustus tosin on parantanut peliään päästäen vain yhden maalin, mutta jatkuva loukkaantumiskierre tekee takalinjojen tukkimisesta vaikeaa.

Spursin on puolustettava hyvin, jos joukkue haluaa edes pisteen itselleen. Unitedin Rooney ja Van Persie tulevat pitämään huolen siitä, että Tottenhamin puolustuksella on kiire koko ottelun ajan. Mikäli Spurs ei paranna peliään merkittävällä tavalla, poistuu United ottelusta voittajana.

Päivän kaikki ottelut:

Arsenal – Chelsea
Everton – Southampton
Fulham – Man City
Norwich – Liverpool
Reading – Newcastle
Stoke – Swansea
Sunderland – Wigan
Man Utd – Tottenham