Chelsean Mestarien liiga -urakka jatkuu tiistaina Sveitsissä, kun lontoolaiset matkaavat Baselin vieraaksi. Basel yllättäen voitti edellisen kohtaamisen Stamford Bridgellä lukemin 1-2, joten ottelusta on tulossa vähintäänkin mielenkiintoinen. Tasapeli riittää Chelsealle jatkopaikan varmistamiseen.

Loukkaantumiset

FC Basel

Behrang Safari
Marcelo Díaz

Chelsea

David Luiz
Marco van Ginkel

Edelliset ottelut

Basel

FC Aarau – FC Basel 1-1 (Super League 2.11.2013)
FC Basel – Steua Bucuresti 1-1 (Mestarien liiga 6.11.2013)
FC Basel – FC Thun 4-1 (Super League 23.11.2013)

Chelsea

Chelsea – Schalke 3-0 (Mestarien liiga 6.11.2013)
Chelsea – West Bromwich 2-2 (Valioliiga 9.11.2013)
West Ham – Chelsea 0-3 (Valioliiga 23.11.2013)

Arvio

Chelsea osoitti viime lauantaina päässeensä yli vaikeuksista, joita sillä oli ennen maaottelutaukoa West Bromwichia vastaan. Kolme maalia on erittäin hyvä määrä West Hamia vastaan, sillä Hammerseja vastaan on totuttu näkemään vähämaalisia otteluita. Lontoolaiset majailevat Valioliigan sarjataulukossa sijalla kolme.

Fernando Torres tervehtyi sopivasti tähän otteluun, mutta hyvinkin todennäköisesti José Mourinho istuttaa espanjalaista vielä tänään penkillä. Samuel Eto’o on todennäköisin vaihtoehto kärkimieheksi. David Luiz ja Marco Van Ginkel ovat ainoita pelaajia, jotka ovat Chelsealta sairastuvalla, joten loukkaantumisten suhteen tilanne on varsin valoisa. Kumpaakaan pelaajista ei ole näkynyt juurikaan avauksessa kuluvalla kaudella, joten suurta päänvaivaa tilanne ei Mourinholle aiheuttane.

Myös Basel pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista. Viimeisintä Mestarien liiga -tasuria Steaua Bukarestia vastaan osa piti lievänä pettymyksenä, sillä joukkueella on potentiaalia päästä jatkopeleihin saakka. Tällä hetkellä Sveitsin Super Leaguen piikkipaikkaa hallussaan pitävä Basel on E-lohkon kolmantena, pisteen Schalkea perässä.

Myös Baselin loukkaantumistilanne näyttää hyvältä. Pitkään poissa ollut Behrang Safari ei ole vielä pelikuntoinen, ja Marcelo Díaz loukkaantui Englantia vastaan käydyssä maaottelussa. Muita loukkaantumishuolia sveitsiläisryhmällä ei ole.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Stamford Bridgellä päättyi Baselin 1-2-voittoon, kun joukkueen kovin maalipyssy Marco Streller onnistui tekemään voittomaalin viimeisillä minuuteilla. Tämän vuoksi Chelsealla on kasvojenpesun paikka. Chelsea mitä todennäköisimmin hakee ottelusta varmaa pistettä, sillä yksikin piste riittää jatkopaikan varmistamiseen. Baselilla puolestaan on paineet, sillä mikäli se häviää ottelun ja Schalke voittaa Bucurestin, karkaa jatkopaikka ulottumattomiin. Tasapeli kelpaa sinänsä molemmille, sillä mikäli Basel pelaa tasan, on jatkopaikka sen omissa käsissä.

Chelsea lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Kaikki miehet ovat aika lailla terveinä, ja takana on itsetuntoa nostattava voitto West Hamista. Myös Baselilla on takana hieno voitto Thunista, ja kotikenttäetu on iso asia Sveitsin maalla. Tasapeli on hyvinkin mahdollinen, sillä Chelsea tuskin lähtee otteluun aivan sillä kovimmalla hyökkäystaktiikalla. Silti materiaali vie tänään voiton, 1-2.