Arsène Wenger kritisoi median tapaa käsitellä virkaveljeään Louis van Gaalia.

Manchester Unitedia luotsaavan hollantilaisen työpaikan on yleisesti katsottu olevan vaakalaudalla heikkojen tulosten myötä. Wenger katsoo, ettei van Gaalille ole annettu tarpeeksi aikaa kovien vaatimusten täyttämiseen.

Arsenal-managerilta kysyttiin hiljattain lisäksi mielipidettä Jose Mourinhon mahdolliseen tulevaisuuteen Unitedissa.

– En halua osallistua spekulointiin. Henkilökohtaisesti kunnioitan Louis van Gaalia suunnattomasti, ja pidän tämän hetkistä keskustelua epäkunnioittavana häntä kohtaan. Hän on työskennellyt jalkapallon parissa 30 vuotta ja saavuttanut uskomattomia asioita. On selvää, että hänelle pitäisi antaa enemmän aikaa myös Unitedissa, manageri sanoo.

– En halua kenenkään menettävän työpaikkaansa. Tunnen surua joka kerta kun jollekin käy niin, Wenger jatkoi kohteliaasti, kysyttäessä hänen ajatuksiaan vanhan kiistakumppaninsa Mourinhon potkuista Chelseasta.

Poikkeuksellisen pitkään omassa työssään jatkanut manageri kommentoi myös Pep Guardiolan todennäköistä siirtymistä Valioliigaan, yleisellä tasolla.

– Haluan, että Valioliiga on maailman paras sarja. Sen vuoksi se tarvitsee myös ulkomaalaisia huippuvalmentajia. Emme kuitenkaan saa unohtaa englantilaisia managereita kuten Eddie Howe, joka tekee nousua Bournemouthissa. 50 prosenttia ulkomaalaisia valmentajia on ehkä hyvä maksimi tälle sarjalle. En halua sen muuttuvan ei-englantilaisten käskijöiden liigaksi, vaikka itse sellainen olenkin.

– Totta kai Guardiola on loistava valmentaja. Ei niinkään sen vuoksi, mitä hän on jo saavuttanut, vaan hänen asenteensa ansiosta. Hänen positiivinen suhtautumisensa lajiin, ja hänen joukkueittensa myönteinen pelitapa. Niitä kunnioitan suuresti, Wenger summaa.

Lähde: The Guardian