Arsène Wenger kommentoi muun muassa Sam Allardycen ja Jürgen Kloppin viime aikoina esille tuomia kysymyksiä englantilaisten otteluohjelmien laatimisesta.

Kokeneen ranskalaisen mielestä Valioliiga-otteluita ei pitäisi joutua siirtämään cup-pelien, maaotteluiden ja kansainvälisten kilpailuiden ohjelman mukaan. Ennemminkin päinvastoin.

Jürgen Klopp puki murheensa otteluiden suuresta kokonaismäärästä ohjeeksi Valioliigan siirtymässä olevalle Pep Guardiolalle. Yhdeksättätoista kauttaan Arsenalin managerina toimiva Wenger ei välttämättä ole pelien määrän karsimisen kannalla, mutta toivoo että priorisointia mietittäisiin uudelleen.

– Ennen kuin kalenteria aletaan kutistamaan, voitaisiin sen arvojärjestystä miettiä uudelleen niin, että Valioliiga olisi etusijalla. Mikäli esimerkiksi cupissa joudutaan pelaamaan uusintaotteluita, voitaisiin niitä sirotella eri päiville sen sijaan, että nyt siirretään liigapelejä niiden mukaan.

Kloppin puheisiin pelien määrästä Wenger kommentoi viittamalla perinteeseen.

– Englannissa ollaan aina pelattu todella paljon, muttei se estänyt englantilaisia seuroja voittamasta isoja kansainvälisiä kilpailuita samalla.

Arsenal-Manageri on useasti aiemmin todennut että hän on saksalaisen mallin mukaisen talvitauon kannattaja. Hänen mukaansa tauko ei kuitenkaan saisi sotkea perinteisiä joulunajan pelejä, vaan se tulisi pitää tammikuussa.

Lähde:Four Four Two